Ostalo 07.06.2019. 12:11. Zadnja izmjena: 07.06.2019. 12:14.

Sport za sve

Rekreativno natjecanje Pokreni se održano u Maloj Subotici

Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica, u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i Županijskom ligom protiv raka Čakovec i ove je godine organizirala, sada već šesto po redu, rekreativno natjecanje POKRENI SE. Natjecanje je, povodom Svjetskog dana sporta i Tjedana promicanja tjelesne aktivnosti, organizirano za članove klubova liječenih od raka, koji djeluju u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec. Ovo jedinstveno rekreativno natjecanje i druženje održano je u petak, 31. svibnja, a natjecalo se dvadesetak članova Kluba žena oboljelih od raka dojke „NOVA NADA“, Kluba laringektomiranih (osobe oboljele od raka grkljana), ILCO društva Čakovec (oboljeli od raka debelog crijeva), Klub oboljelih od raka prostate te Klub žena oboljelih od ginekoloških karcinoma. Prije samog natjecanja, sve okupljene pozdravili su  Hussein Saghir, predsjednik Lige, Valentin Šipuš, ispred USR Sport za sve i Valentino Škvorc, načelnik općine Mala Subotica koji je izrazio zadovoljstvo što se ovo jedinstveno natjecanje održava u Maloj Subotici.

Deset minutno zagrijavanje, prije natjecanja, vodila je Renata Kutnjak Kiš, a u 5 rekreativnih disciplina postignuti su sljedeći rezultati:

  • PIKADO - 1. Viktor Pintarić, 2. Franjo Šafarić, 3. Ivanka Novak
  • BACANJE POTKOVE - 1. Martin Tot, 2. Ivan Lepoglavec, 3. Nada Rozinkranc
  • GAĐANJE ČUNJEVA – 1. Martin Tot, 2. Nada Rozinkranc, 3. Marija Krznar
  • NABACIVANJE KOLUTOVA - 1. Draga Leček, 2. Nada Rozinkranc, 3. Ivan Kovačić
  • VISEĆA KUGLANA – 1. Nada Rozinkranc, 2. Damir Remar, 3. Ivica Šekrst

Uz članove klubova u posebnoj kategoriji natjecali su se i organizatori koji su postigli slijedeće rezultate:

  • PIKADO - 1. Antun Perenc, 2. Darinka Smrtić, 3. Dejan Jurović
  • BACANJE POTKOVE - 1. Marija Krčmar, 2. Valentin Šipuš, 3. Slavica Perenc
  • GAĐANJE ČUNJEVA – 1. Valentin Šipuš, 2. Loena Kraljić, 3. Dejan Jurović
  • NABACIVANJE KOLUTOVA - 1. Darinka Smrtić, 2. Hana Golubić, 3. Miroslav Grašić
  • VISEĆA KUGLANA – 1. Valentin Šipuš, 2. Antun Perenc, 3. Hana Golubić.

Svi oni nagrađeni su diplomama organizatora, dok je USR Sport za sve medaljama nagradila tri prvoplasirana natjecatelja u ukupnom poretku i to: 1. Nada Rozinkranc, 2. Draga Leček, 3. Martin Tot, te 1. Dejan Jurović, 2. Mateo Abramović i 3. Hana Golubić. Nakon natjecanja svi sudionici zasladili su se finim kolačima koje su ispekle vrijedne članice USR Sport za sve, dok je svježe voće i osvježavajuće napitke osigurao ZZJZ MŽ.