Ostalo 01.11.2018. 10:00. Zadnja izmjena: 01.11.2018. 10:00.

Kuglanje

Rezultati 1.B, 2. i 3. kuglačke hrvatske lige

1.B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Samo uvod u derbi

Šesto kolo 1.B hrvatske kuglačke lige donijelo je četvrto gostovanje Željezničara, ovaj put kod novog člana lige Slavonca iz Bukovja. Prema očekivanju Željezničar je uvjerljivo pobjedio 7:1, uz 126 čunjeva razlike iako nije sve bilo glatko kako bi se iz rezultata dalo zaključiti. Već u prvom bloku Ninoslav Mikac (237) je igrao izgubljeno pa ga je vrlo dobro zamijenio Bojan Plevnjak (286), međutim nije uspio spasiti poen. Predrag Turk (568) već treću utakmicu za redom igra vrlo dobro i sigurno osvaja poene. U ostala 4 pojedinačna dvoboja domaćini nisu više uspjeli do poena, a za Željezničar su ih osvajali Zoran Jagić (558), Franjo Gosarić (543), Tomislav Tvarog (574) te Igor Ružić (498). U subotu 3.11., derbi će igrati domaći Željezničar protiv dosad neporažene i vodeće Lepoglave.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Zanatlija lider lige

Kuglači čakovečkog Zanatlije odlično guraju u novom rangu natjecanja. U 4. su kolu u susjedskom derbiju pobijedili varaždinsku Cestu 5:3, za sitnih, ali vrijednih 12 čunjeva. Zanatlija je tradicionalno slabo ušao u utakmicu dopustivši gostima vodstvo 2:0 nakon prvog bloka. Jurica Petković (494) svojom igrom bolje nije mogao ni očekivati, ali Franjo Žarković (542) i pored vrlo dobre igre nije uspio osvojiti poen. Gosti su u drugom bloku poveli 3:1, uz 18 čunjeva plusa, te polako o 2 boda.

Međutim, Damir Grašić (545), Ivan Rođak (563), igrač utakmice te tradicionalno među najboljima Mirko Cimerman kreirali su preokret osvojivši tri poena i nadoknadili 18 čunjeva minusa za ukupnu pobjedu. Iznenađujuće vodeća momčad lige u slijedećem kolu gostuje kod Obrtnika iz Krapinskih Toplica, gdje niti novi bodovi ne bi bili iznenađenje.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: I Dubravčan vodeći

Kuglači Dubravčana nastavljaju s pobjedama i jedini su klub u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi sa stopostototnim učinkom. Ovaj put pobijedili su varaždinski MIV. 7:1 i 151 čunj plusa. Iako Dubravčan ne blista, ima ovakav učinak. Pored "domaćinske" kuglane sigurno veliki obol tome daje i trener kvalitetnim postavljanjem momčadi. Najbolja je bila Helena Bolić (540), a uz nju i ostali nositelji igre su odigrali vrlo solidno - Tomislav Hraščanec (531), a Davor Fabić 523 čunja.

Druga ekipa čakovečkog Željezničara i dalje je bez boda. U ovom kolu bolji od njih bili su gosti varaždinskog imenjaka. Odigrali su gosti vrhunski za ovaj rang natjecanja pa nije čudno što su pobjedili 7:1, uz 142 čunja razlike. Jedino što je pozitivno kod kuglača Željezničara 2 je što su ovaj put odigrali ujednačeno, nema niti jednog rezultata ispod 500, ali su i premalo preko te brojke. Utješni poen osvojio je iz prve momčadi posuđeni Bojan Plevnjak (534), a od standardnih najbolji je opet bio najmlađi Bruno Halabarec (517).

Sljedeće kolo Dubravčan bi i dalje mogao ostati vodeći jer je "gost" Koprivnice. Prosvjetar je nakon kola odmora ponovno domaćin i to drugoj ekipi Lepoglave. U susretu dvije dosadašnje nule Željezničar 2 gostuje kod varaždinskog MIV-a.

Izvor: A. Crnčec