Ostalo 16.11.2018. 08:52. Zadnja izmjena: 16.11.2018. 09:00.

Kuglanje

Rezultati utakmica i tablice 1.B, 2. i 3. hrvatske kuglačke lige

1.B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Sigurno do pobjede

Iako krajnji rezultat, 5:3, to ne pokazuje Željezničar je do gostujuće pobjede došao sigurnom i uvjerljivom igrom, a o uvjerljivosti pobjede govori i 137 čunjeva u korist Željezničara. Kvalitetnom postavom ekipe uspjelo se u svakom bloku osvojiti po poen, a razlika u čunjevima povećavati. U prvom bloku superiorno je opet odigrao Predrag Turk (598), dok to nije uspjelo Ninoslavu Mikacu (536) koji je igrao protiv najboljeg domaćeg kuglača.

U pričuvi je tako ostao i pojedinačni prvak Međimurja, Franjo Gosarić (440), koji je ušao umjesto indisponiranog Bojana Plevnjaka (128). Iako nije uspio osvojiti poen, smanjio je razliku u čunjevima na samo 1 čunj. Nakon više slabih rezultata ugodno je iznenadio Zoran Jagić (584). U trećem bloku za pobjedu je trebalo osvojiti jedan poen, a to je uspješno obavio Tomislav Tvarog (556), dok je Igoru Ružiću (549) ponovno bila namjenjena uloga onoga koji čuva razliku čunjeva i to opet uspješno. U subotu u goste dolazi zagrebačka ekipa Obrtnik-Torbar koja je puno opasnija kod kuće nego u gostima, ali to ne znači da ne treba igrati punim angažmanom da bi se došlo do pobjede.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Doma i dalje uspješni

Ekipa Zanatlije i dalje na domaćoj kuglani ne zna za poraz. U 6. kolu ugostili su bjelovarski Željezničar i pobjedili 5:3, uz 62 čunja razlike. Ova utakmica riješena je već u prvom bloku kada su Franjo Žarković (558), a pogotovo Jurica Petković (570) donijeli Zanatliji prednost od 2:0, ali još važnije, čak 99 čunjeva prednosti. U nastavku ostala 4 kuglača su morala samo osvojiti 1 poen i sačuvati tu veliku prednost u čunjevima. I dok polovica momčadi baš i nije pokazala da su drugoligaši, najbolji kuglač Zanatlije ove jeseni Mirko Cimerman (545) osvojio je taj potrebni poen i tako osigurao pobjedu. Sigurno je da ovakva igra neće biti dovoljna u sljedećem kolu kada Zanatlija gostuje kod vodeće Elektre iz Križevaca.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Prva pobjeda Željezničara 2

Međimurski klubovi u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi odigrali su uobičajeno, samo je Željezničar 2 napravio izuzetak. Naime 6 mu je kola trebalo da dođe do prvih bodova, a to se dogodilo na domaćoj kuglani protiv varaždinskog Obrtnika 2011. Ni ovaj put igrao ništa bolje nego u ranijim utakmicama, ali je protivnik bio još slabiji. Prvi dio utakmice ničim nije pokazivao da bi se i ovaj put mogao izbjeći poraz jer su se pojedinačni poeni gubili i na 504 čunja protivnika, a prvi poen osvojio je Bruno Halabarec (504) tek u drugom bloku. U posljednjem bloku igrač utakmice Božidar Igrec (528) "osigurao" je najmanje bod, dok je mlađi junior, Manuel Korentu, u posljednjem dvoboju, punom preokreta osvojio pobjednički poen, što mu je uspjelo u predzadnjem, 119. hicu.

Poraz Prosvjetara kod Koprivničkog Željezničara ne bi bio iznenađenje, da nisu izgubili od protivnika koji nije "napravio" niti 3000 čunjeva. To posebno čudi jer se čak petorica Prosvejtara plasiralo u završnicu prvenstva Međimurja. Bodove se ovaj put osvojili samo Nebojša Žnidarić (526) i Josip Šarić (524), koji su jedini postigli nekakve rezultate

U utakmici vodeće ekipe lige i ekipe bez bodova jedino logično je bila pobjeda vodećeg Dubravčana iz D.Dubrave protiv Ivančice iz Ivanca, tim više što je Dubravčan bio domaćin. Cijela utakmica protekla je u dominaciji Dubravčana, a gosti su tek u posljednjem bloku osvojili počasni poen pa je završilo 7:1, uz 263 čunja plusa. Kod Dubravčana rezultatima su se istakli Branko Horvat (549), Helena Bolić (543) i Tomislav Hrašćanec (531)

U slijedećem kolu (danas, 16. studenog) imamo međimurski derbi u kojemu je Prosvjetar domaćin Dubravčanu, a Željezničar 2 odlazi na gostovanje ekipi Koprivnice.

Izvor: Anđelko Crnčec