Ostalo 03.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

ROŠADE NA VRHU

Loš horoskop bio je protekli tjedan za međimurske klubove. Srećom da su se međusobno susreli Željezničar 2 i Zanatlija pa su barem neki bodovi ostali „kod kuće“, jer i Prosvjetar i Dubravčan su poraženi.

 

Negativna serija krenula je u srijedu kada je Prosvjetar ugostio Varteks. U borbenoj utakmici ključno je bilo otvaranje u kojem Varteks nije doduše stekao toliko veliku prednost u čunjevima (+18) koliko je bilo značajno što je poveo sa 2-0 u poenima. Duel zadnjih godina suigrača u momčadi Željezničara, Nebojše Žnidarića sada u dresu Prosvjetara te Gorana Vrčeka pod grbom Varteksa, završio je trijumfalnim povratkom Vrčeka na čakovečke staze koji je sa 556 bio ujedno i igrač utakmice. Žnidarić nije ni u jednom trenutku ozbiljnije konkurirao Vrčeku, ali brojčano je bio na svom standardnom prosjeku od 520. Možda još veću štetu za pozitivan ishod po Prosvjetar učinio je Luka Hojski (533) kojem je poen na setove prepustio najbolji pojedinac u redovima „kanarinaca“ Ilija Višić (551). No, ruku na srce, na identičan način je u nastavku za Prosvjetar poen osvojio Igor Maček sa slabih 509 protiv Martana (521). Do poravnanja na 2-2 Prosvjetar je došao prije svega zaslugom Emila Horvata koji je kao zamjena anulirao vrlo lošeg Danilovića. Oni su u zbroju srušili 512, taman za dlaku bolje od Drožđeka (506). Stjepan Blažek i Josip Šarić u zadnjem paru nisu uspjeli napraviti potpuni preokret. Šarića (539) je nadjačao Igor Kolarić (550), dok je Blažek (521) u zadnjim kuglanama osvojenom dvoboju protiv Dimitrija Kolarića (520) ublažio poraz Prosvjetara na krajnjih 3-5 uz 34 razlike za goste. 

 

Dubravčan je izgubio utakmicu u kojoj je protiv Elektre iz Križevaca imao ne samo igrača susreta već i cijelog kola te u kojoj je  vodio sa 3-0 i 82 razlike. Franjo Miser kao da je ponovo pronašao nekadašnje kanale koji su postojali na staroj Podravkinoj kuglani te je u još jednoj kvalitetnoj partiji ove sezone srušio iznimnih 597. Njemu se s odličnom igrom pridružio Josip Čižmešija (572), a visoko vodstvo potvrdio je Saša Štefić (536). Velika prednost kao da je uljuljkala ostatak ekipe Dubravčana jer su u nastavku bili neprepoznatljivi. Niti jedan igrač ni blizu poena, dvije cifre ispod 500 pa posljedica ni nije mogla biti ništa drugo od poraza. Branko Horvat (495), kombinacija Fabić-Vučenik (499) i Dražen Cenko (512) ne samo da nisu uspjeli sačuvati kapital od 82 drva, nego su do kraja potonuli u debeli minus od čak 64 čunja uslijed kojih je Elektra pobjedila sa 5-3 pri čemu treba istaknuti momčadski rezultat Križevčana od vrlo dobrih 3275. 

 

U čakovečkoj dvoboju Željezničara 2 i Zanatlije na kraju su uvjerljivo sa 6-2 i 89 plusa slavili potonji. Međutim i ova utakmica je obilovala velikim promjenama rezultata. Zanatlija je preko Franje Žarkovića (558) i Mladena Kovača (518) povela sa 2-0 protiv braće Turk, od kojih je onaj mlađi, Zvonimir bio neusporedivo bolji od starijeg Nikole (536-479). Željo se u srednjoj dionici vraća i izjednačuje na 2-2. Denis Košak (529) bio je bolji od Franje Gosarića (523), a Luka Štrukelj (545) od Franje Posavca (530), no ostala je razlika od 40 drva na računu Zanatlije. Završnicu je obilježilo sučeljavanje Damira Grašića i Matije Vikerta koji su obojica bili na visokoj razini. Iako je iskusniji Grašić dobio poen za Zanatliju, pljesak su za svoju igru zaslužili i jedan i drugi budući su srušili 579 odnosno 571. Zanatlijinu pobjedu uvjerljivom je učinio Jurica Petković (541) koji je obilato naplatio još jedan slab rezultat kod Željezničara autori kojeg su Stanislav Štrukelj (245) i Katarina Rašperger (255). 

 

Dubravčan je porazom skliznuo na treću poziciju, a Zanatlija se popeo na drugu, dok je Prosvjetar ostao četvrti. Zgusnutu tablicu predvodi Graničar iz Đurđevca kojem je jedini poraz do sad nanio baš Zanatlija. Zanimljivo je da su klubovi sa vrha odigrali već podosta međusobnih susreta pa je tako uz već prednje spomenuto recimo Zanatlija neuspjeh zabilježio samo protiv Prosvjetara, dok je tog istog Prosvjetara savladao Dubravčan što nam sve zajedno garantira uzbudljivu ligu u kojoj će potencijalno biti još podosta promjena mjesta i neizvjesnih tekmi. 

Izvor: 3106