Ostalo 14.03.2018. 13:15. Zadnja izmjena: 14.03.2018. 13:15.

Karate

Sabina Petković - korak do bronce na prvenstvu u ruskom Sochiju

U ruskom Sochiju održavalo se 45. po redu prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore u karateu. Sabina Petković, članica karate centra Šenkovec, nastupila je kao predstavnica u kategoriji kadetkinje kate pojedinačno. U prvom kolu Sabina nije kalkulirala i s izvedbom kate Godyushihosho pokušala iznenaditi predstavnicu Italije, jednu od favoritkinja za zlato. Nažalost, nije uspjela, ali je ulaskom Talijanke u finale izborila repasaž. U prvom kolu repasaža izvedbom svoje najbolje kate Godyushihoda i s uvjerljivih 5:0 pobijedila odličnu predstavnicu Srbije.

U drugom kolu, izvedbom kate Unsu pobijedila je predstavnicu Mađarske s 4:1. U meču za 3. mjesto Sabina istim rezultatom gubi od škotske predstavnice. Riskantnu katu Kankusho nije mogla odraditi sa stopostotnom agresivnošću jer je zbog novog i skliskog tatamija bila upitna i njena sigurnost općenito.

Osvajanjem 5. mjesta Sabina je ostvarila odličan rezultat i bila naša najuspješnija predstavnica u katama na ovom prvenstvu. Nadamo se da će u bliskoj budućnosti i uz nazočnost svog trenera Tihomira Grgića biti ponovo u prilici doći do toliko željene europske medalje.

  • Karate klub Šenkovec upisuje nove članove u dvorani SRC-a Gorčica u Šenkovcu, utorkom i petkom od 18 do 19 sati.