Ostalo 24.10.2018. 09:24. Zadnja izmjena: 24.10.2018. 09:30.

Natjecanja

Šah: 2. liga centar, 3. liga centar B i 4. liga centar B

2. liga centar: Sloboda u borbi za vrh

U Krapini je odigrano 7. i 8. kolo 2. lige centar. Sloboda i Međimurje imali su polovičan uspjeh, dok se Strahoninec s dva nova poraza opasno približio zoni ispadanja. Sloboda je prvi meč izgubila od Konaka iz Novog Virja s 4-2, a drugi meč pobijedila Dugu Resu s 4-2. Međimurje je također prvo kolo poraženo, bolji je bio lider Bjelovar s 4-2, a drugo kolo je završilo istim rezultatom u korist Međimurja. Strahoninec je upisao dva poraza i dodatno si zakomplicirao situaciju oko ostanka u ligi. U 7. kolu je izgubio od ekipe Tomislav Goran, a u 8. od Krapine. Strahoninec je možda mogao bolje proći da je imao igrača u prostoru za igru jer je igrač Krapine kasnio. Na tablici Sloboda drži treće mjesto s 11 bodova. Međimurje je na 10. mjestu s 4 meč boda, a Strahoninec je pretposljednji s 2 boda, jednim više od Končara.

3. liga centar B: Prvi poraz Stridona II

Nakon proljetnog dijela prvenstva Stridon II je s maksimalnim brojem bodova najavio pohod na prvo mjesto, ali prva dva kola jesenskog dijela prvenstva nisu baš prošla po planu. Nakon remija s Varaždinskim Toplicama stigao je i prvi poraz za Stridon II na gostovanju u Mihovljanu gdje je Sloboda II slavila s 4-2 i skočila na drugo mjesto sa samo dva meč boda zaostatka. Mladost iz Varaždinskih Toplica visoko je pobijedila Miklavec. Gornji Mihaljevec pobijedio Novi Marof te mu prepustio posljednje mjesto. Vrlo važnu pobjedu u borbi za ostanak u ligi upisao je Prelog protiv Lopatinca. Jedini meč bez pobjednika odigrali su Varaždin i Pretetinec 3-3. Dva kola prije kraja vodi Stridon II s 11 meč bodova, a slijede ga Sloboda II i Mladost s 9 bodova.

4. liga centar B: Čakovec na vrhu

Počeo je jesenski dio prvenstva i u 4. ligi centar B. Izgleda da jesenski dio prvenstva dobro leži igračima Murskog Središća jer su s 6-0 deklasirali ekipu Lepoglave. Dinamo iz Palovca bio je bolji s 4,5-1,5 od Varaždina II, a istim je rezultatom Čakovec u gradskom derbiju pobijedio Slobodu III. Da Čakovec ne bi bio usamljen na vrhu tablice pobrinuli su se igrači Gornjeg Mihaljevca II koji su s 3,5-2,5 pobijedili Metalac i skočili na diobu prvog mjesta. Čakovec je prvi s 8 bodova koliko ima i Gornji Mihaljevec II, Metalac ima 7, Mursko Središće i Sloboda III 6, Palovec i Lepoglava 2 boda, a na začelju je Varaždin II s 1 bodom.

Izvor: Ivan Novak