Ostalo 31.10.2019. 23:14. Zadnja izmjena: 31.10.2019. 23:14.

Šah

Šahovske lige: Međimurje ispalo iz II. lige centar

II. LIGA CENTAR: Međimurje ispada iz lige

U Križevcima je odigrano 9. i 10. kolo II. lige centar. Međimurje je prije ovog kruga bilo na posljednjem mjestu bez osvojenih bodova, ali šanse za spas su postojale. Za ostanak u ligi Međimurje je moralo pobijediti dvije vrlo jake ekipe: Polet iz Buševca i Konake iz Novog Virja.  No, Međimurje je doživjelo dva teška poraza i ostalo bez mogućnosti za ostanak u ligi. Za razliku od Međimurja Sloboda je dobro odradila ovaj krug i prije zadnjeg kola se stabilizirala na 4. mjestu. 

III.  LIGA: Varaždinci uspjeli

Kolo prije kraja poznat nam je prvak III. lige centar. To je ekipa Varaždina koja je potvrdila prvo mjesto pobjedom 5-1 u Murskom Središću. Varaždinske Toplice su bile bolje od Strahoninca te se učvrstile na drugom mjestu. Goran iz Lopatinca je pobijedio Gornji Mihaljevec, a Pretetinec je bio bolji od Slobode II. Jedini meč bez pobjednika odigran je u Miklavcu, gdje su domaćini i Stridon II odigrali 3-3. Prvak lige je Varaždin s 19 meč bodova, Varaždinske Toplice su druge sa 16, a za treće mjesto se vodi velika borba između Strahoninca, Gornjeg Mihaljevca i Pretetinca koji imaju po 10 bodova. U posljednjem kolu Gornji Mihaljevec i Pretetinec igraju međusobno, a Strahoninec ide u goste Čakovcu.  

IV. LIGA: Prelog prvak

Prvak je poznat i u IV. ligi centar. Kolo prije kraja Prelog je proslavio naslov prvaka pobjedom nad Slobodom III. Najuvjerljiviju pobjedu ostvarili su mladi šahisti Mladosti II protiv Ivanca. Gornji Mihaljevec II je  pobijedio Lepoglavu, a Varaždin II je bio bolji na gostovanju u Ladanju Donjem protiv Metalca. Jedini meč bez pobjednika 3-3 odigrali su Novi Marof i Dinamo iz Palovca. Kolo prije kraja Prelog ima maksimalan broj bodova 16, na drugom mjestu je Novi Marof s 12, treći Gornji Mihaljevec II s 11, a četvrta Sloboda III ima 10 bodova. Mladost II ima 9, Dinamo i Varaždin II 7, Metalac 6, a Lepoglava i Ivanec po 1 bod.

Izvor: in