Ostalo 19.01.2018. 13:25. Zadnja izmjena: 19.01.2018. 13:30.

Šah

Šahovski klub „Goričan”: Godinu ispratili skupštinom i brzopoteznim turnirom

Šahovski klub „Goričan” 2017. godinu je zaključio redovnom godišnjom skupštinom. Osim dvadesetak  članova i simpatizera skupštini su prisustvovali i gosti iz klubova „Sveta Marija“, „Dinamo“ iz Palovca, „Mursko Središće“, „Lopatinec“, „Sloboda“ iz Mihovljana te „Lendava“. Predsjednik Kluba Josip Vadlja pozdravio je prisutne, a tajnik Ivan Marđetko potom podnio izvješća o proteklim aktivnostima i izložio planove. Rekao je da je brojem organiziranih aktivnosti i sudjelovanja na turnirima i drugim šahovskim događanjima „Goričan” je jedan od najaktivnijih međimurskih klubova. Posebna pažnja se pridaje praćenju izdavačke djelatnosti i šahovskih računalnih programa, istaknuo je, i baš je stoga osnovan poseban odbor koji čine Josip Vadlja, Stjepan Vadlja i Ivica Mihoci, sa zadatkom ažurne nabave novih šahovskih programa i publikacija.

Nakon skupštine odigran je pojedinačni brzopotezni memorijalni turnir u spomen na Ivana Mesarića, Rudolfa Jesenovića, Antu Đurana, Josipa Dominika, Vladimira Stanka i Ivana Pavlica.

U Memorijalu su sudjelovala 22 igrača, po švicarskom sustavu u 16. kola, uz tempo igre od pet minuta po igraču za cijelu partiju. Po pravilima FIDE za brzopotezni šah sudili su Davida Horvat, glavni županijski sudac, a uz njega klupski suci Pavao Lovrenčak i Nikola Ribarić. Prvo mjesto je s 14,5 bodova osvojio Ivica Mihoci iz Goričana, drugi je bio Mihail Mihajlov iz Mihovljana s 13,5 bodova, a treći Ivan Fodor iz Lopatinca s 11,5 bodova. Slijedili su Miljenko Božić, Nikola Ribarić, Ivan Marđetko i Stjepan Zadravec sa po 10 bodova; Pavao Lovrenčak, Nikola Žišković i Ivan Juras s 9,5; Josip Kerman s 9; Vlado Juras i Stjepan Novak s 8; Stjepan Vadlja sa 7,5; Stjepan Strbad i Neven Cirkvenčić sa po 5; Luka Šegović s 4,5; Dino Puklek s 3,5; Damir Jakšić s 2,5; Josip Jakšić s 2 boda i Stjepan Vlah i Danijel Kralj sa po 1 bodom.

Najuspješniji na Memorijalnom turniru (slijeva): Ivan Fodor, pobjednik Ivica Mihoci i Mihail Mihajlov

I turnir je imao nastavak - nakon što su uručene nagrade najuspješnijima, glavni kuhar Ivan Marđetko pripremio je pečene srdele za večeru te je druženje uz dobru okrjepu i odigravanje brzopoteznih partija nastavljeno do sitnih sati.