Ostalo 20.07.2019. 09:14. Zadnja izmjena: 20.07.2019. 09:15.

Gornji Mihaljevec

Šahovsko prvenstvo: Pobjeda slovenskoj FIDE majstorici Barbari Skuhala

Šahovski klub Gornji Mihaljevec o "Danima lipe" priredio je šahovski turnir, jubilarno, 10. otvoreno šahovsko brzopotezno prvenstvo Gornjeg Mihaljevca.

Zabilježen je rekordan odaziv šahista, za crno-bijele ploče sjelo je čak pedeset i dvoje zaljubljenika drevne igre, od kojih je osmoro došlo iz Slovenije.

Zabilježen je nastup četvoro FIDE majstora i trinaestoro majstorskih kandidata, igralo se po švicarskom sistemu u 11 kola na tempo od pet minuta po igraču s dodatkom od tri sekunde za svaki potez.

Pobjedu je odnijela slovenska FIDE majstorica Barbara Skuhala iz Ljutomera s 8,5 bodova, koliko je ostvario i drugoplasirani Saša Vidović iz Strahoninca. Treće je mjesto pripalo Matiji Zadravcu iz mihovljanske "Slobode" s osam bodova.

Jedinstvei turnir u Međimurju Šahovskog kluba Gornji Mihaljevec iznimno je popularan jer se igra na otvorenom, u hladu krošnji smreka i uvijek uz besprijekornu organizaciju domaćina u čije je ime na početku turnira natjecatelje pozdravio Franjo Kovačić i jednako tako im uputio poziv po završetku turnira da se dogodine nađu na istom mjestu i pozovu prijatelje na partiju šaha.