Ostalo 07.06.2018. 08:43. Zadnja izmjena: 07.06.2018. 08:57.

Od 12. do 17. lipnja

Savez sportskih ribolovnih društava MŽ: Domaćin trostrukog svjetskog prvenstva u ribolovu

Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije organizator je i domaćin trostrukog svjetskog prvenstva u ribolovu koje će idućeg tjedna, od 12. do 17. lipnja, biti održano u Međimurju.

Četrdeset reprezentacija iz 20 zemalja svijeta sudjelovat će na:

  • 20. Svjetskom ribolovnom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak za invalide
  • 11. Svjetskom ribolovnom prvenstvu za veterane
  • 1. Svjetskom prvenstvu u kategoriji Masters

Natjecanja će se odvijati 16. i 17. lipnja, a prethodit će im treninzi i izvlačenja sektora za svaku od kategorija, sve pod pokroviteljstvom Međimurske županije.

Oko 400 sportskih ribolovaca iz cijelog svijeta će se rasporediti na natjecateljskim stazama na Staroj Muri u Žabniku kraj Svetog Martina na Muri, Staroj Muri kod Podturna i Ribnjaku Selnica. Višemjesečne pripreme staza već su dobile ocjenu stručnih krugova koji su ih proglasili najljepšim ribolovnim stazama u Europi.

Ovo je prvi put u povijesti da svjetsko ribolovno prvenstvo ima tako veliki broj potvrđenih sudionika, zasad oko 400, na što smo izuzetno ponosni. Naš Savez je zahvalan Međimurskoj županiji i općinama Podturen, Selnica i Sveti Martin na Muri na pomoći oko suorganizacije natjecanja, jednako kao i Gradu Mursko Središće koje će ugostiti otvaranje prvenstva.Zoran PfeiferPredsjednik Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije
Svi spomenuti suorganizatori nesebično su se angažirali u pripremama trostrukog svjetskog prvenstva od kojih se jedno, u kategoriji Masters (mladi veterani u dobi od 55 do 65 godina), održava po prvi put. Za Međimurje, a osobito za prostor uz rijeku Muru, ovo je i turistički događaj, tim više što su svi smještajni kapaciteti odavna zakupljeni.
Nakon što je SSRD MŽ bio domaćinom svjetskog prvenstva 2014. godine u Prelogu, s natjecanjima na rijeci Dravi, turistička i sportska gostovanja ribolovaca iz Europe su se značajno povećala, ponajviše na temelju prenošenja dobrih impresija i preporuka ribiča sudionika natjecanja. Tome se nadamo i ovaj put, tim više što su natjecateljske staze na Muri dio zaštićenog Regionalnog parka Mura - Drava u kojem netaknuta priroda nudi najbolje od sebe.

Srdačno vas pozivamo i na ceremoniju otvaranja prvenstva koje će se održati u četvrtak, 14. lipnja 2018. u 19 sati u Murskom Središću.

Program na engleskom jeziku

 

 

Izvor: Aleksandra Ličanin