Ostalo 28.06.2018. 11:23. Zadnja izmjena: 28.06.2018. 11:28.

Karate

Sedam medalja za karatiste Globusa i Male Subotice na Austrian Openu

Ove subote i nedjelje u Salzburgu održano je otvoreno prvenstvo Austrije (Austrian Junior Open) na kojem je nastupilo 1100 natjecatelja iz 160 klubova i reprezentacija iz 26 država. Karatisti Globusa iz Čakovca i Male Subotice nastupili su sa 9 natjecatelja i ostvarili odličan uspjeh osvojivši 7 medalji, od čega 2 zlata, 3 srebra i 2 bronce.

Prvog dana natjecanja Sara Novak kroz 4 odlična meča osvaja zlato u kategoriji kadetkinja -47kg. Sara je do finala sigurnim nastupima pobijedila predstavnice Njemačke, Austrije i Nizozemske, a u napetom finalnom meču pobijedila je najbolju predstavnicu zemlje domaćina Austrije (osvajačicu bronce sa ovogodišnjeg Prvenstva Europe u Sočiju)..O kvaliteti kategorije dovoljno govori i da je aktualna viceprvakinja Europe iz Italije ostala na 5. mjestu bez medalje.

Drugog dana natjecanja se za najviše postolje pobrinula Ana Filipović koja sigurnim nastupom u kategoriji U14 +50kg osvaja zlato. Ana je na putu do finala pobijedila predstavnicu Luksemburga, dvije predstavnice Austrije i u polufinalu ponajbolju konkurenticu iz Švicarske. U finalu rutinirano pobjeđuje Čehinju i osvaja zlato.

  • Srebrne medalje odličnim nastupima osvojili su Laura Strahija u kategoriji U12 -36kg, Sven Strahija u kategoriji U12 +38kg i Lovro Farkaš u kategoriji U14 -55kg.

Nažalost ovaj puta je nedostajalo malo sportske sreće za još koje zlato.

  • Broncu su također odličnim nastupima osvojile Aida Trstenjak u kategoriji U12 -30kg i Ema Marčec u kategoriji U14 -45kg
  • Peto mjesto osvojio je Josip Slukić u kategoriji kadeta -57kg.

Nastupio je još Nikola Topličanec koji je nakon vodstva u meču sekundu prije kraja dobio nezgodan udarac u nogu i doktor mu nije dozvolio nastavak borbe i natjecanja.

Izvor: Nino Posavec