Ostalo 05.07.2020. 09:17. Zadnja izmjena: 05.07.2020. 09:17.

Međunarodni olimpijski dan

Šenkovec: Baš nam je bilo lijepo

Sportska karavana kojom je obilježen Međunarodni olimpijski dan prošla je i Šenkovcem i to Dječjim vrtićem Vrapčić. Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije s partnerima Gimnastičkim klubom Marijan Zadravec Macan i Zajednicom sportskih udruga Čakovca stvorila je veselu i sportsku atmosferu u ovoj ustanovi. Luka Prprović, trener u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan pripremio je zanimljiv polusatni program koji je uključivao zagrijavanje, elemente atletike i gimnastike, poligon te rastezanje. Šestogodišnji Jakov Jakopec kazao je kako je bilo baš super.

- Trener Luka je odličan. Najbolje mi je bilo dok smo morali trčati kao medvjedi, i po rukama i po nogoma, izjavio je Jakov. S vježbanjem je bila oduševljena i petogodišnja Eva Petković dodavši da bi htjela postati gimnastičarka. Upravo je poticanje na bavljenje sportom ključni dio obilježavanja Olimijskog dana, a u Vrapčiću se redovito bave sportom. - Mi svaki dan imamo jutarnje vježbanje, a ovakve sportske aktivnosti su nam dodatni plus. Mogu reći da smo danas doživjeli pravi olimpijski duh jer se nije gledalo tko će biti prvi ili zadnji već da svi sudjeluju, poručila je odgojiteljica Ružica Benčić.

Oduševljenje se vidjelo na svakom koraku, a to je potvrdila i ravnateljica Vrapčića Melita Pergar: - Svi su se aktivno uključili, i oni stariji i oni najmanji polaznici vrtića. Bilo je fantastično i nadam se da ćemo nastaviti suradnju, kazala je ravnateljica. Svi vrtići koji su sudjelovali u obilježavanju Olimpijskog dana od HOO-a su primili na dar i prigodne slikovnice. 

Izvor: tj