Ostalo 27.03.2018. 14:53. Zadnja izmjena: 27.03.2018. 18:06.

U petak, 23. ožujka

Sjednica Hrvatskog olimpijskog odbora: Međimurje je i sportski uzor

Po prvi puta je najvažnije tijelo hrvatskog sporta svoju sjednicu održalo u Međimurju. Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora zasjedalo je u petak, 23. ožujka u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću. Kako je kazao predsjednik  Zlatko Mateša više je razloga zašto je odlučeno da sjednica HOO bude održana izvan Zagreba.

- Ovaj kraj je poznat po vrsnim sportašima koji svakodnevno na brojnim svjetskim natjecanjima promiču Hrvatsku. Jedan od članova Vijeća HOO je i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec pa smo se i sami željeli uvjeriti u uspješnost sportske priče i kvalitetne infrastrukture koja postoji ovdje, a dolaskom smo potvrdili dosadašnju vrlo uspješnu suradnju sa županijskom i čakovečkom sportskom zajednicom, izjavio je Mateša. Domaćin sjednice Stevo Tkalčec istaknuo je kako se održavanje sjednice poklopilo s 10. obljetnicom izgradnje Nacionalnog gimnastičkog centra ATON u Nedelišću, najuspješnijeg primjera izgradnje sportskog objekta putem javno-privatnog partnerstva.

Pomoćnik glavnog tajnika i voditelj Ureda za programe lokalnog sporta Siniša Krajač iznio je podatke prema kojima je kroz razne programe Međimurje u posljednjih sedam godina od krovne nacionalne sportske organizacija dobilo više od 1,500.000 kuna. Uz ostale, prvom dijelu sjednice prisustvovali su i međimurski župan Matija Posavec, načelnik općine Nedelišće Darko Dania, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mario Vukoja i predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić.

Matija Posavec rekao je kako najmanja hrvatska županija  u prosjeku ima najviše registriranih sportaša u Hrvatskoj. Govoreći o sportu kazao je kako on čini sve značajniji udio i u ekonomiji Međimurja jer su kraj između Mure i Drave za svoje pripreme odabrale mnogobrojne sportske ekipe. Nakon službenog dijela sjednice na kojoj su odradili jedanaest točaka dnevnog reda, članovi „sportske vlade“ obišli su Nacionalni gimnastički centar. Nakon viđenog jednoglasno su zaključili kako je taj objekt jedinstven u Hrvatskoj, za uzor drugim sredinama.