Ostalo 17.02.2018. 10:15. Zadnja izmjena: 17.02.2018. 10:15.

Sportski ribolov

Skupština Sportsko-ribolovnog društva Žužička Kotoriba

- Čestitka što se opstali, kazao je ribičima Sportsko-ribolovnog društva Žužička Kotoriba općinski načelnik Ljubomir Grgec na godišnjoj izvještajnoj skupštini koja je bila u znaku njihovog 20. rođendana kojeg je društvo proslavilo prošle godine. Najzaslužnijima su dodijeljene društvene plakete. Primili su ih: Branko Matoš, Nenad Legin, Ljubomir Nikić, Ante Čukić, obitelj Dražena Škode, Nevenka Maltar, tvrtka Siladi d.o.o., Općina Kotoriba i SSRD Međimurske županije, a pisane zahvalnice primilo je još dvadeset najaktivnijih članova.

Predsjednik društva Branko Matoš rekao je kako Žužička broji 95 članova i da su prošlogodišnje programske ciljeve u cijelosti realizirali na natjecateljskom, na planu uređenja doma, okoliša i vode kojom gospodare. To je prirodna bara Žužička koju suporibili sa 180 kilograma šaranskog mlađa. Društvo podržava i sve općinske akcije, posebno manifestaciju Dani šibe i ribe u koju su uključeni gotovo od samog početka, punih 14 godina. Blagajnik društva Nenad Legin je rekao kako su prihodovali 42.150 kuna od čega su općinske dotacije 20.000 kuna, a u financijskom planu za ovu godinu istaknuli su iznos od 43.465 kuna.

Novac planiraju utrošiti na daljnje uređenje doma, kojeg etapno grade, uvođenje video-nadzora, postavljanje solarnih panela, izradu geodetskog elaborata za prostore kojim gospodare, a uključit će se i u projekt revitalizacije starog toka Mure i još nekih voda. Mladen Goričanec, prvi predsjednik društva, kritički se međutim osvrnuo na, kako je napomenuo, maćehinski odnos SSRD-a Međimurja koji kao da je zaboravio na ribička društva niže od Goričana, misleći pritom kako se puno više financijskih sredstava daje društvima zapadnije od njih, a kada je riječ o nedostatku ribljeg fonda upozorio je kako bi prije službenih natjecanja Savez, kao nositelj gospodarske osnove, morao napraviti monitoring nad ribljim fondom. Skupštinom je predsjedao Ljubomir Nikić, tajnik društva.