Ostalo 28.02.2018. 23:52. Zadnja izmjena: 01.03.2018. 00:05.

Kuglanje

Slaba igra čakovečkog Željezničara u 1. hrvatskoj kuglačkoj ligi, posrtaj Zanatlije u 3. ligi

1. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Trećeligaški

Ako smo pred tjedan dana konstatirali da smo u Čakovcu vidjeli najslabiju gostujuću ekipu prvenstva onda sada možemo reći da su gledatelji u Bjelovaru, u 18. kolu prvenstva 1.B hrvatske kuglačke lige, također mogli vidjeti jednu od najlošijih ekipa. Nažalost to je bila ekipa čakovečkog Željezničara koja je ovu utakmicu odigrala ispod svih očekivanja, a time si je ugrozila i plasman među prve 3 ekipe lige. 3.156 čunjeva je trećeligaški rezultat, makar se uzelo u obzir i to što je kuglana u Bjelovara nešto teža. Za ekipu koja razmišlja o vrhu tablice nikakva kuglana ne može biti izgovor, pogotovo ne pojedincima koji su nositelji igre. A utakmica je počela sasvim normalno za Željezničar, s vodstvom 2:1 i 24 čunja prednosti.

Na nivou rezultata ove kuglane odigrali su Ninoslav Mikac (536) i Franjo Gosarić (527) što je bilo dovoljno za 2 poena, ali je sve pokvario Predrag Turk (507) koji je poen uspio izgubiti na protivnički rezultat 513?! Sve je još izgledalo dobro jer su u drugom bloku nastupala dva stožerna kuglača. No jedno je teorija, a drugo praksa. Sva trojica „željezničara“ uspjela su u drugom bloku izgubiti poene, uz to i dosta čunjeva, tako da je na kraju bilo 6:2 i ravno 50 čunjeva za domaću Sirelu. U tom bloku do poena nije uspio niti najbolji u Željezničaru Tomislav Tvarog (542).

Sada drugo mjesto bježi već 4 boda, a četvrti ima bod manje, ali i utakmicu manje. Nakon odigravanja te utakmice moglo bi se skliznuti na 4. mjesto, a u subotu slijedi još jedno gostovanje, ovaj put u Pakracu, a biti će posebno interesantno jer do sada nitko od kuglača Željezničara na toj kuglani nikad nije kuglao.

3. HRVATSKA  KUGLAČKA LIGA: Posrtaj Zanatlije

4 kola prije kraja prvenstva praktično je riješeno pitanje prvaka, a tome je u mnogome doprinio i čakovečki Zanatlija koji je u 18. kolu 3. hrvatske kuglačke lige poražen na gostovanju kod koprivničkog Željezničara 2:6 i za malih 15 čunjeva. Zanatlija se nije uspio ozbiljnije suprotstaviti domaćinima prije svega zbog slabe igre vlastitih kuglača, a ne zbog kvalitete protivnika. Od šestorke samo su Jurica Petković (544) i Igor Maček (538) odigrali dobro, ali je pri tome Petković, i uz više čunjeva, uspio izgubiti poen na setove (1:3). U prvom bloku zadovoljio je jedino Ivan Rođak (524), ali je također ostao bez poena. Tako je i postavljanje momčadi nešto utjecalo na rezultat, ali ipak najviše izrazito loša igra pola momčadi.

Novi međimurski dvoboj u kojem su se sastali Prosvjetar i Dubravčan otišao je sasvim zasluženo na stranu Dubravčana. Bilo je 6:2 za Donjodubravčane, a da će utakmica ići tim tijekom pokazali su gosti već u prvom bloku povevši 2:0 uz vrlo dobri rezultat Željka Šimunića (552) i solidan Branka Horvata (523). Kada je u drugom bloku Helena Bolić (531) osvojila i treći poen već se nazirao poraz Prosvjetara iako je Stjepan Blažek (567) odličnim rezultatom osvojio poen i značajno smanjio razliku u čunjevima. No u posljednjem paru Prosvjetar nije imao kuglača koji bi se mogao suprotstaviti, od ovog kola vodećem na listi najboljih pojedinaca lige, Davoru Fabiću, koji je s 567 čunjeva ne samo skočio pojedinačno na prvo mjesto, nego i zapečatio sudbinu Prosvjetara. U redovima Prosvjetara jedino je još odigrao na nivou za pobjedu igrač „lutajućih rezultata“ Josip Šarić (547). Da je u momčadi Prosvjetara bio Emil Horvat možda bi utakmica bila neizvjesnija, a ovako Dubravčan je relativno lako odnio bodove.

Željezničar 2 do kraja ćemo prvenstva pratiti samo kao najmlađu ekipu lige, ali i ekipu koja više ne može računati na puno bodova. Tako je bilo i u ovom kolu. Iako domaćini izgubili su od varaždinskog imenjaka 2:6, uz 77 čunjeva minusa. Jedini koji je postigao vrlo dobri rezultat u redovima Čakovčana i koji je jako odskočio od ostalih u ekipi bio je Igor Kolarić (569). Uz njega poen je osvojio i Bojan Kuzma (511). Iako to izgleda dosta optimistično, ali u slijedećem kolu svi bi međimurski trećeligaši mogli do bodova. Najteže je to za očekivati od Željezničara 2 koji gostuje u Varaždinu kod Obrtnika 2011, Dubravčan je domaćin koprivničkom Željezničaru, Zanatlija varaždinskom MIV-u, a Prosvjetar Ivančici iz Ivanca.

Tjedni kuglački vodič:

  • petak,  02.03.2018. u18.00 sati ZANATLIJA-MIV (Varaždin)
  • subota, 03.03.2018.    u 15.00 sati PROSVJETAR-IVANČICA (Ivanec)

Izvor: A.Crnčec