Ostalo 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

SP. RIBOLOV: Liga mladeži - 1. kolo

U vrijeme ljetnih školskih praznika, svake godine Savez ŠRD-a Međimurske županije organizira ligu mladeži u disciplini “lov ribe udicom na plovak”. Natjecanje se odvija u četiri kola. Prvo kolo održano je 19. srpnja na Šoderici, u Kotoribi. Pretprijave su pokazale veliki interes, ali se samom natjecanju odazvalo za trećinu manje natjecatelja. Uspješan domaćin bili su ribolovci iz ŠRD-a Som Kotoriba. Sudački kolegij činili su Željko Dolenec - vrhovni sudac, Alojz Horvat i Oliver Pogorelec - suci kategorije i Darko Oreški - tajnik natjecanja.

U kategoriji kadeta (do 14 godina) nastupila su 23 natjecatelja. Najuspješnija je bila Karla Mesarek iz Ostriža Novakovec, 2. mjesto osvojio je Marko Horvat iz Soma Kotoribe, a 3. Marta Mesarek iz Ostriža Novakovec. Kod juniora (do 18 godina) je nastupilo 10 natjecatelja. Prvo mjesto osvojio je Dražen Slaviček, a druga je bila Tena Orehovec, oba iz Klena Sv. Marije. Treće mjesto osvojio je Ivan Čukić iz Žužičke Kotoriba.

U prijepodnevnom terminu organizirana je mala škola ribolova kojoj se odazvalo 10 kadeta. Predavači su bili Željko Dolenec, Alojz Horvat i Ivica Horvat.

Sljedeće kolo lige održat će se 2. kolovoza (subota), a domaćin će biti ŠRD Žužićka na istoimenoj vodi. Prijave natjecatelja su do 14 sati. (D. Oreški)

Izvor: 3092