Ostalo 03.05.2017. 07:23. Zadnja izmjena: 03.05.2017. 08:13.

Utrke i natjecanja

Sportski dio Dana Međimurske županije: Polumaraton, biciklijade, stolni tenis, streličarstvo

Igor Goričanec iz Svete Marije iz Atletskog kluba Varaždina, pobjednik je prvog polumaratona Zrinski, utrke koju je organizirao Atletski klub Međimurje uz potporu i pokroviteljstvo Međimurske županije, a na sam dan Međimurske županije, 30. travanja. Dionicu od 5 kilometara, utrku građana koja se održavala usporedno, prvi je prošao David Verli iz Cirkovljana. Događaj koji nas pozicionira na karti onih koji uspješno organiziraju maratonske utrke i okuplja velik broj zaljubljenika u kretanje i rekreaciju, protekao je u izrazito pozitivnoj atmosferi kroz najljepše ulice našega grada.

Sportski dan nastavio se Streličarskim turnirom za Veliki pehar Nikole Zrinskog koji se tradicionalno održao u jutarnjim satima u  jezeru Starog grada pod organizacijskom palicom Streličarskog kluba Katarina Zrinski. Atraktivno je natjecanje okupilo brojne dionike koji su se srčano borili i skupljali bodove kako bi se plasirali u što viši rang ovog natjecanja. Raznolikost sportskih događanja u okviru Dana Međimurske županije, upotpunili su stolnotenisači u sportskoj dvorani LifeClass Terma Sveti Martin gdje je odigran uzvratni susret finala Europske Superlige između STK Starr i slovačkog protivnika SK Vydrany, koji je ovom prilikom uzeo naslov prvaka.

Spomenimo da su sportski vikend zaokružili mještani Selnice koji su se uključili orijentacijskim trčanjem i biciklizmom, te tradicionalna prvomajska biciklijada u Prelogu s velikim brojem sudionika i ljubitelja zdravog načina života.