Ostalo 03.06.2019. 08:28. Zadnja izmjena: 03.06.2019. 08:28.

Bolji uvjeti

Sportski domovi u Slakovcu i Macincu dobili novo ruho

Jos samo završni sloj silikatne fasade i sitniji radovi u unutrašnjosti i sportski domovi u Slakovcu i Macincu zablistat će novim sjajem. Iako će sve to stajati Općinu Nedelišće u čijem su vlasništvu, ovo je dobar posao. Gotovo dvije trećine novca je europskog i bez toga teško da bi bile provedene potpune energetske obnove dotrajalih objekata koje osim nogometaša koriste i ostale udruge.

- Potreba je bila ogromna. Izolacija je bila užasna, sve je bilo vlažno. Imamo velik broj korisnika; više od stotinu djece Škole nogometa Međimurec-Sloboda te veterane i seniore NK Slobode Slakovec - ispričali su nam u Slakovcu Damir Tomšić, član izvršnog odbora NK-a Sloboda i Darko Đuran, predsjednik Vijeća mjesnog odbora. Objekt je građen 1979. godine, a njegova obnova stajat će ukupno 800 tisuća kuna. Od te svote oko 300 tisuća kuna otpada na Općinu, a ostatak se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te još uvijek željenu pomoć Fonda za sufinanciranje EU projekata Ministarstva regionalnog razvoja. Promijenjene su sve instalacije, postavljena je fasada, zamijenjeni su i izolirani podovi, uređene su svlačionice, ožbukani zidovi, postavljena je vanjska i unutarnja stolarija...

NOVI POČETAK

Bit će ovo dobra prilika za Slobodu da nakon previranja u upravi i gubitka glavnog izvora financiranja krene ispočetka. Odabrana je nova uprava, a predsjednikom kluba postao je mještanin Krunoslav Korunić.

Ista je priča u Macincu, s time što je tamo još i mijenjano krovište i uvedena je mogućnost solarnog grijanja. Stoga se ukupni troškovi procjenjuju na nešto viših 1,3 milijuna kuna, od čega oko 500 tisuća kuna otpada na Općinu.

- Objekt osim seniora NK-a Centrometal koristi Škola nogometa Petica u kojoj je 80-ak djece. Dom je bio u jako lošem stanju, sve je bilo puno vlage, nikako nije bio izoliran. Opremit ćemo i svlačionice. Ovo je za nas preporod. Službeno otvorenje imat ćemo za Dan Macinca, 15. kolovoza - ispričali su nam u Macincu Zdravko Serec, predsjednik NK-a Centrometal, Kristijan Puklavec, blagajnik kluba i Ivan Krištofić, predsjednik VMO-a.

Što je s objektima u G. Hrašćanu i Trnovcu?

U vlasništvu općine su još i sportski domovi u Gornjem Hrašćanu i Trnovcu. Načelnika Darka Daniju upitali smo za hrašćanske Polenke - tamošnji dom je u najgorem stanju, doslovno truli.

- Napravili smo glavni projekt i čekamo natječaj da se prijavimo za financiranje iz EU-fondova. Gradit ćemo novi dom, ovaj je u prelošem stanju, kaže Dania.

Za Trnovec dodaje da je riješena legalizacija doma i zamijenjena stolarija. U narednim godinama razmišljat će se i o njegovoj energetskoj obnovi.