Ostalo 07.04.2020. 09:20. Zadnja izmjena: 07.04.2020. 09:23.

Sport

SPORTSKI KLUBOVI NA SKLISKOM TERENU: U iščekivanju važnih odluka

Mnoge su sportske udruge u teškoj situaciji zbog ograničenja izazvanih koronakrizom te svi čekaju poteze i rješenja nadležnih. Počeli su se poduzimati određeni koraci:

- Zajednice sportova Međimurja i grada Čakovca u kontaktu su s Hrvatskim olimpijskim odborom i Središnjim državnim uredom za sport kako bi se prvo pomoglo klubovima koji imaju zaposlenike. Podržavamo najavu da će i sportski klubovi biti obuhvaćeni Vladinim mjerama za očuvanje radnih mjesta. Budući da veliki dio prihoda klubova čine članarine, a one sada izostaju, upitna je isplata plaća trenerima i klubovima. Zato su županijska i čakovečka gradska Zajednica sportova već poduzele korake da pri raspodjeli financijskih sredstava prednost imaju klubovi s zaposlenima, rekao nam je tajnik zajednica Tomica Jakopec. Zanimalo nas je kako o tom problemu razmišljaju i djeluju u pojedinim našim sportskim udrugama koji imaju zaposlenike.

U Nogometnoj školi Međimurje-Čakovec s tristotinjak djevojčica i dječaka od vrtićkog do seniorskog uzrasta radi 15 trenera od koji je šestero u radnom odnosu:

- Za njih šestoricu već smo poduzeli odgovarajuće korake, ostali rade prema ugovoru o djelu pa neće za vrijeme prisilne stanke primati plaću. Dodatni je problem što će izostati prihod od članarine pa s nestrpljenjem čekamo odluke. Nadamo se iskreno da pomoć sportu neće izostati, rekao nam je predsjednik Škole Dean Panić. 

Slično razmišljaju i u ŽRK-u Zrinski Čakovec, NK-u Međimurje...  Svi su na skliskom terenu.