Ostalo 29.01.2018. 06:59. Zadnja izmjena: 29.01.2018. 07:01.

Skupština

Sportski novinari Međimurja donijeli planove za 2018. godinu

Redovnu izvještajnu Skupštinu održali su članovi Sekcije sportskih novinara Međimurja. Sekcija broji 32 člana, Skupštini je prisustvovalo njih 15, mnogo je neaktivnih članova samo na papiru pa je jedan od zaključaka hitno sređivanje evidencije aktivnih članova koji plaćaju članarinu (50 kuna godišnje). Na sjednici su jednoglasno usvojena izvješća o radu za 2017. i plan rada u 2018. godini. Iz kojih izdvajamo najznačajnije podatke.

U ožujku 2017. održana je izvanredna izborna Skupština na kojoj je za predsjednika izabran Tomica Jakopec, izabran je i novi Izvršni odbor (tajnik Darko Jambrović, članovi Mladen Grubić, Josip Freiler i Zlatko Premuš) koji je tijekom godine održao 7 sjednica. Sekcija je bila uz pokroviteljstvo Grada Čakovca organizator obilježavanja 30. obljetnice održavanja Univerzijade u Čakovcu, održana je "radionica" iz sportskog izvještavanja, članovi Sekcije bili su u radnom posjetu Hrvatskom olimpijskom odboru, Sportskoj televiziji i sudjelovali su u radu 27. Sabora Hrvatskog zbora sportskih novinara, sudjelovali su pri glasanju oko izbora najboljih sportaša Grada Čakovca i Međimurske županije, bili aktivni na nizu sportskih događanja, sudjelovali u nekoliko humanitarnih akcija, uvedena je članarina...

Što se tiče planova za 2018. godinu oni su uglavnom identični onima iz protekle godine, organizirat će se radionica sportske fotografije, posjet nekim značajnim sportskim događanjima, pokušati nakon sređivanja evidencije omasoviti članstvo...

Prije Skupštine sjednicu je održao IO Sekcije gdje su donijete dvije odluke. Da se Zajednici sportova Međimurja uputi prijedlog da prilikom svečanosti proglašenja najboljih sportaša i ekipa za 2017. godinu bude pokrovitelj i dodjeli plaketu "Nagrada za rad u promociji sportskog novinarstva" najzaslužnijem sportskom novinaru ili fotoreporteru. Time bi se obnovila tradicija od prije nekoliko godina.

Skupština je završena kratkim zajedničkim druženjem, sve pod pokroviteljstvom i u režiji odgovornih iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan i Nacionalnog gimnastičkog centra Aton Nedelišće u čijem se reprezentativnom prostoru Skupština održala.