Ostalo 24.06.2019. 14:04. Zadnja izmjena: 24.06.2019. 14:12.

Savez udruga

Sportski susreti u Gornjoj Dubravi: Umirovljeni policajci su još u dobroj formi

Nedavno su se u Gornjoj Dubravi okupili umirovljenici, članovi udruga organiziranih u Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije na 14. po redu, tradicionalnom sportsko-rekreacijskom nadmetanju.

Izabrane ekipe i natjecatelji iz udruga koje djeluju u Prelogu, Ivanovcu, Gornjem Hrašćanu i u Čakovcu u kojoj su umirovljeni operativci Ministarstva unutarnjih poslova vještine i spretnost su odmjeravali u gađanaju zračnom puškom, pikadu, obaranju čunjeva na visećoj kuglani, a kartala se i bela i igrao šah.

Više od 140 sudionika susreta pozdravili su pri dolasku na sportske trene uz Kavanu "K Jeleni" Franjo Bašek, predsjednik Saveza i župan Matija Posavec koji je i – uz prigodno obraćanje seniorskoj generaciji – natjecanja proglasio otvorenim.

Tko je najupornije vježbao, održavao tjelesnu kondiciju i sportske vještine cijele godine pokazalo se tek u večernjem zbrajanju rezultata natjecanja, provedenih u lijepom druženju, zabavi i prebiranju po uspomenama pri navijanju i kibiciranju.

Najbolje rezulatate u zbroju imali su umirovljeni policajci, jer za njih pitanje časti profesije pokazati da i u mirovini održavaju natprosječnu mentalnu i tjelesnu kondiciju, baš onako kako je to njihova profesija zahtijevala za aktivne službe.

Drugo mjesto osvojili su seniori iz Ivanovca, trećeplasirani su seniori iz Gornjeg Hrašćana, a "priločku ekspediciju" nije brinulo što su četvrtoplasirani, jer im je uvijek lijepo iz međimurske ravnice dignuti se u vinorodni krajolik gornjeg Međimurja u dobro društvo vršnjaka.