Ostalo 31.05.2019. 09:12. Zadnja izmjena: 31.05.2019. 09:16.

Sportski susreti umirovljenika Međimurske županije održani u Nedelišću

U dvorani MESAP u Nedelišću u četvrtak 30. svibnja održani su Sportski susreti umirovljenika Međimurske županije.

„Ovaj sportski događaj najbrojniji je susret sportaša umirovljenika u Hrvatskoj“ – kazala je predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nada Lovrec uoči otvorenja 33. izdanja sportskih susreta umirovljenika. Da je tome zaista tako potvrđuje brojka od 905 umirovljenica i umirovljenika iz svih međimurskih općina i gradova koji su se došli natjecati u čak 10 sportsko-rekreacijskih disciplina.

Pjevački zbor Matice umirovljenika Međimurske županije, Podružnica Nedelišće izveo je „Umirovljeničku himnu“, a župan Matija Posavec umirovljenicima je poručio da se vode stihom svoje himne koji kaže – „u našim srcima još smo uvijek mladi“. „Ovo je važnije od bilo čega. Uživajte u druženju, prijateljstvu i sportskom nadmetanju. Neka vam ovaj dan ostane u lijepom sjećanju“, kazao je župan Posavec, a sudionicima su mnogo sreće poželjeli i načelnik općine Nedelišće Darko Dania te predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.

Umirovljenici su se za sportske igre pripremali tijekom cijele godine, promičući na taj način životne vrijednosti poput prijateljstva, razumijevanja, solidarnosti i fair playa, uz potvrdu da umirovljenički dani mogu biti vrlo dinamički i aktivni.

Najboljima u svim disciplinama, ekipno i pojedinačno, podijeljeni su pehari i medalje, a veliki pehar uručen je ukupnom pobjedniku – Podružnici umirovljenika iz Gornjeg Mihaljevca.