Ostalo 19.04.2017. 21:58. Zadnja izmjena: 19.04.2017. 21:58.

Šah

Što ima novo kod šahista iz Međimurja

2. LIGA CENTAR: Međimurje drugo

Posljednja dva kola proljetnog dijela prvenstva odigrana su u Đurđevcu. U prvom meču vidjeli smo okršaj naših predstavnika u II. ligi, a bolji su bili igrači Međimurja te dobili Slobodu 3,5:2,5. Drugi meč također je bio pun napetosti s obzirom da je Međimurje igralo protiv direktnog konkurenta za prvo mjesto, ekipe Bjelovara. Bjelovar se pokazao spremnijim i dobio meč 3,5:2,5. Ovim porazom Međimurje je završilo proljetni dio prvenstva kao drugoplasirana ekipa sa bodom zaostatka iza vodećeg Bjelovara. Sloboda je u drugom meču osvojila bod odigravši 3-3 protiv Krapine te sa dva boda drži 9. poziciju.

3. LIGA: Strahoninec i Varaždin u vodstvu

Varaždin i Strahoninec jedine su ekipe sa maksimalnim brojem bodova nakon dva kola. Varaždin je uvjerljivo slavio 5,5-0,5 protiv Gornjeg Mihaljevca, a Strahoninec je 4,5-1,5 svladao Gardinovec. Miklavec je sa 4-2 bio bolji od Mladosti, a Lopatinec je slavio 3,5-2,5 protiv Slobode II. Jedini meč bez pobjednika odigran je u Pretetincu gdje su domaćini i gosti iz Štrigove odigrali 3-3.

4. LIGA: Prelog i Novi Marof na vrhu

Nakon prva dva uvodna kola na vrhu su, sa maksimalnim brojem bodova, ekipe Preloga i Novog Marofa. Prelog je uvjerljivo slavio protiv Metalca 5-1 dok je Novi Marof istim rezultatom svladao Čakovec. Uvjerljivu pobjedu također je upisala ekipa Murskog Središća nad Slobodom III, a Nikola Zrinski je minimalnom pobjedom 3,5-2,5 nadigrao  Lepoglavu. Jedini meč bez pobjednika odigran je u Gornjem Mihaljevcu gdje su domaćini remizirali sa ekipom Palovca 3-3.

Kadetske lige

  • I. kadetska liga - Sloboda ostala prvoligaš: sljedeće godine opet ćemo imati predstavnika u elitnom kadetskom natjecanju. Sloboda je porazom od ŠK Brestja završila natjecanje i osvojenim 7. mjestom osigurala ostanak u ligi. Prvo mjesto uvjerljivo je osvojila ekipa Oroslavje I sa 18 bodova, drugo mjesto ŠK Picok sa 15 i treće mjesto ŠK Ivan Dvoržak sa 14 bodova.
  • II. kadetska liga-centar - Stridon prvak: u napetom natjecanju pobjednik se nije znao do zadnjeg kola. Unatoč velikoj prednosti kadeti Varaždinskih Toplica nisu uspjeli u zadnjem kolu pobijediti ekipu Varaždina, završilo je 2-2, te su tako ponudili kadetima Stridona da pobjedom stignu do prvog mjesta. Igrači Stridona maksimalno su iskoristili priliku i pobjedom 4-0 nad Dinamom i osvojili ligu. Treće mjesto osvijila je ekipa Podravke iz Koprivnice.

Izvor: Ivan Novak