Ostalo 08.05.2019. 10:31. Zadnja izmjena: 08.05.2019. 10:31.

Streličarstvo

Streličari Katarine Zrinski najbolje pucali u Čakovcu

Povodom dana Međimurske županije Streličarski klub Katarina Zrinski organizirao je tradicionalni turnir Veliki pehar Nikole Zrinskog na kojem je nastupilo više od 60 streličara iz 15 klubova čitave Hrvatske. Ovaj turnir ujedno se pucao i za Hrvatski kup te se bodovao za Hrvatsku streličarsku ligu. Iz SK-a Katarina Zrinski Čakovec nastupilo je 16 natjecatelja a ukupno su osvojili 12 medalja.

  • U stilu olimpijski luk među dječacima do 12 godina Teo Štrukelj osvojio je zlatnu medalju, Jan Zadravec osvojio je srebrnu medalju, a Vid Muškinja osvaja brončanu medalju. U kategoriji dječaka do 14 godina Leon Kolarić jako dobro je pucao na 40 metara i na kraju osvojio zlatnu medalju. U seniorskoj konkurenciji Karlo Cilar osvojio je brončanu medalju, Krešimir Štrukelj zauzeo je peto mjesto, Mladen Kodba zauzima šesto mjesto i Tihomir Miljan zauzima osmo mjesto.
  • U stilu instiktivni luk Marta Galina osvojila je zlatnu medalju u kategoriji djevojčica do 14 godina. Lana Žnidarić u kategoriji kadetkinja isto osvaja zlatnu medalju kao i Ivor Nikolić u kategoriji kadeta. U kategoriji juniora Ian Paska je pucao dobro čitavi turnir i na kraju također osvojio zlatnu medalju.
  • U stilu složenog luka Štefan Granatir je među kadetima osvojio srebrnu medalju, dok je u kategoriji veterana Stijepan Oehler osvojio zlatnu medalju.
  • U stilu goli luk među kadetima Jan Miljan osvojio je zlatnu medalju, dok je među seniorkama Mija Mance zauzela četvrto mjesto.

Među ekipama u borbi za Veliki i Mali pehar Nikole Zrinskog, najbolji rezultat imala je ekipa seniora Katarina Zrinski osvojivši Veliki pehar, u sastavu: Karlo Cilar, Krešimir Štrukelj i Mladen Kodba. U borbi za Mali pehar natjecala su se djeca do 12 i do 14 godina a najbolja ekipa bile su djevojčice do 14 godina iz kluba Cekin Varaždin.

Izvor: