Ostalo 21.02.2020. 11:16. Zadnja izmjena: 21.02.2020. 11:17.

Varaždin

STRELIČARSTVO: Devet državnih rekorda za članove SK-a Katarina Zrinski Čakovec

Varaždinski streličarski klub bio je domaćin za oko 120 streličara iz Slovenije i Hrvatske koji su u varaždinskoj areni pucali najveći dvoranski turnir 2x25metara +  2x18metara. Priliku su dobro iskoristili streličari iz SK-a Katarina Zrinski Čakovec te su uz osvojenih pet zlatnih medalja postavili i devet državnih rekorda. Izuzetno uspješni bili su mladi streličari, među kojima je njih četvero postavilo nove državne rekorde.

  • U stilu instiktivni luk kao juniorka izuzetno uspješno pucala je Lana Žnidarić koja je postavila čak tri nova državna rekorda - na 25 metara, na 18 metara i za ukupan rezultat turnira, te je osvojila zlatnu medalju.
  • U kategoriji kadetkinja Marta Galina postavila je novi rekord za ukupan rezultat turnira i osvojila zlatnu medalju.
  • U kategoriji kadeta Jan Miljan postavio je novi državni rekord na 25 metara i isto osvojio zlatnu medalju.
  • U stilu složenog luka kategorije kadeta odlično je pucao Štefan Granatir koji je uspio postaviti nove državne rekorde - na 25 metara i za ukupan rezultat turnira, i osvojio je zlatnu medalju.
  • U stilu olimpijskog luka Krešimir Štrukelj u kategoriji veterana također je postavio dva nova državna rekorda - na 25 metara i za ukupan rezultat turnira, i osvojio je zlatnu medalju. Mihael Štebih je u kategoriji veterana zauzeo šesto mjesto.
  • U kategoriji seniora Tihomir Miljan zauzeo je 11. mjesto, javljaju iz Kluba.