Ostalo 01.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

STRELJAŠTVO: 12 medalja

Streličarski klub “Grebengradski streličari” iz Novog Marofa organizirali su drugi ovogodišnji turnir iz kalendara Hrvatskog streličarskog saveza na kojem je nastupilo oko 120 streličara iz 18 hrvatskih i jednog kluba iz BiH. Turnir je organiziran u dva dana zbog velikog broja natjecatelja. Ukupno je nastupilo 15 naših streličara iz “Katarine Zrinski” prvi dan u olimpijskom i standardnom luku dok je drugi dan nastupio Goran Cmrečak u golom luku, a ukupno su osvojili 12 medalja.
U stilu standardnog luka među dječacima do 12 godina Luka Križaić osvojio je prvo, a Domagoj Toplek drugo mjesto. Među dječacima do 14 godina u istom stilu Jan Siročić osvojio je prvo mjesto. U kategoriji djevojčica do 12 godina u stilu standardnog luka prvo mjesto osvojila je Lucija Lesjak, a u kategoriji djevojčica do 14 godina Janja Petrović također osvaja prvo mjesto.
U stilu olimpijskog luka u kategoriji dječaka do 14 godina Izak Feher osvojio je 5. mjesto. U konkurenciji kadeta izvrsno je pucao Karlo Grudić te u kvalifikacijama ostvario rezultat od 532 kruga što je njegov osobi rekord, a u raspucavanje je krenuo s druge pozicije. Četvrtfinale i polufinale Karlo prolazi bez većih problema te se u finalu našao s Lovrom Pavlakovićem iz Zagreba. Oba su streličara odlično krenula ali je Karlo ubrzo preuzeo vodstvo, no međutim Lovro stiže njegovu prednost i uskoro on prelazi u vodstvo koje Karlo ipak stiže. U posljednjoj seriji Lovro je bio bolji za jedan krug i tako Karlo na kraju osvaja srebro. Kod kadetkinja Marija Rojko osvaja drugo mjesto, dok Regina Novak zauzima treće mjesto. Među juniorkama u olimpijskom stilu Vanda Kipke osvojila je 5. mjesto.
U seniorskoj konkurenciji najbolji rezultat sezone od 576 krugova ostvario je Krešimir Štrukelj koji je nakon kvalifikacijskog djela bio prvi, dok je u svim dvobojima svoje protivnike dobio sa 6:0 i tako bez problema ozvojio zlato. U seniorskoj konkurenciji odlično je pucao i Božidar Vurušić koji je u napetoj borbi za treče mjesto ipak izgubio meč i tako na kraju osvojio četvrto mjesto. Lovro Gradišer je također nastupio u konkurenciji seniora i zauzeo 9. mjesto.
Među veteranima nakon finalnih borbi, ovaj put Mihael Štebih je osvojio je drugo mjesto, dok je svoj povratak među streličare nakon duže stanke Đuro Turk okrunio brončanom medaljom, nakon što je u napetom dvoboju za treće mjesto u naknadnom raspucavanju s jednom strijelom uspio pogoditi centar i tako pobjediti Srneca iz „Sunje“.
Drugi dan od naših streličara nastupio je samo Goran Cmrečak u stilu goli luk. Nakon kvalifikacija zauzeo je drugo mjesto ali s odličnim pucanjem u finalnim borbama na kraju ipak osvaja zlatnu medalju. Dvoranska sezona nastavlja se za dva tjedna kad je na rasporedu turnir u Zagrebu.

Izvor: 2962