Ostalo 11.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

STRELJAŠTVO / STRELIČARSTVO

Dvije medalje u Žalcu

Protekle subote u Žalcu (Slovenija) održan je veliki međunarodni turnir na kojem je nastupilo čak 244 natjecatelja. Iz streličarskog kluba „Katarina Zrinski“ Čakovec na ovom turniru nastupilo je pet natjecatelja u stilu olimpijski luk osvojivši dvije medalje.
U konkurenciji kadetkinja Regina Novak zauzela je 6. mjesto s obzirom da je cijeli turnir pucala s tehničkom greškom na luku. Kod seniora Krešimir Štrukelj osvojio je srebrnu medalju sa samo jednim krugom slabijim rezultatom od prvoplasiranog Habijana iz Kamnika. Božidar Vurušić zauzeo je 11. mjesto, a Boris Ferlin koji je također pucao sa sličnom tehničkom greškom na luku kao Regina, zauzeo je 16. mjesto. U veteranskoj konkurenciji Mihael Štebih i ovaj put osvojio je zlatnu medalju.
U nastavku sezone slijede intenzivne pripreme za nastup na državnom prvenstvu za kategorije od kadeta do veterana a na kojem mogu nastupiti natjecatelji koji su u ovoj sezoni ispunili normu. SK „Katarina Zrinski“ nastupit će sa 12 predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji i tri ekipe.

Alzasu 3. Kolariću 2. mjesto

U Solinu je održano 4. kolo 1. A Hrvatske lige u zračnom pištolju na 10 metara / 60 hitaca. Na ovo daleko putovanje iz Međimurja uputila se ekipa SK Alzas kojima u prilog nisu išle vremenske prilike kroz kojih su prolazili tokom putovanja do Solina.
U konkurenciji 8 ekipa Alzas je zauzeo ipak solidno 4. mjesto s 1663 krugova (prvi je sa 1701 krugom bila ekipa Končar-Zagreb 1786), ali ipak zadovoljni jer su u ukupnom poretku i dalje ostali na 3. mjestu. Za ekipu su nastupili Božidar Kolarić, Saša Kralj i Ivica Takač. Ovakvim nastupom na posljednjem 5. kolu koje se održava 9. i 10. ožujka u Zagrebu zagarantiralo bi im brončanu medalju. Da se ipak kući ne vrate bez postolja što za ovu ekipu nije uobičajeno pobrinuo se vrlo raspoloženi Božidar Kolarić koji je u pojedinačnoj konkurenciji 26 natjecatelja zauzeo odlično 2. mjesto s 570 krugova, 10 manje nego prvoplasirani Špirelja. Od ostalih natjecatelja valja izdvojiti Sašu Kralja s 555 krugova i Ivicu Takača s 538 krugova. Kako bi ekipa imala i podršku pobrinuo se uvijek raspoloženi mentor Marijan Turk koji svojim iskustvom uvelike doprinosi ovim vrhunskim rezultatima. Na streljani u Čakovcu održava se također 4. kolo 1. B lige. (D.P.)

Izvor: 3016