Ostalo 04.09.2020. 10:03. Zadnja izmjena: 04.09.2020. 10:04.

Karate

Stroge epidemiološke mjere za Međimurje open 2020.

24. izdanje jednog od najjačih hrvatskih karate turnira, Međimurje Open 2020. bit će održano uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera. Turnir kojeg organizira Karate klub Globus treba biti održan u subotu 5. rujna u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu, a nastupit će 402 natjecatelja. Prijašnjih godina ta brojka je bila puno veća, tako je u 2019. na turniru nastupalo 1.200 natjecatelja iz 19 država dok će ove godine nastupati samo hrvatski karatisti.

Predsjednik Globusa Mladen Vizinger rekao je kako će na snazi biti stroge epidemiološke mjere. U dvoranu se neće moći ući bez maske, a na ulazu će se svima mjeriti temperatura. „Svi će morati proći kroz dezinfekciju nogu, ali i obaveznu dezinfekciju ruku i torbe. Dezinfekcija će biti napravljena i na ulazu i na izlazu“ izjavio je Vizinger. Osim toga karatisti su podijeljeni u šest grupa s oko 65 natjecatelja koji će se natjecati u katama i borbama u različita vremena. Između svake grupe bit će 30 minutna pauza koja će biti iskorištena za dezinfekciju dvorane. „Svaka grupa će imati svoju boju akreditacije s QR kodom. Jedna grupa će nastupati do maksimalno dva sata, a nakon pauze će ući nova grupa. Grupe se neće miješati“ naglasio je. Govoreći o pratećim osobama rekao je da 8 natjecatelja iz istog kluba može imati jednog trenera pa u dvorani Graditeljske škole ne bi trebalo biti više od 100 osoba po grupi.

- Zahvaljujući skeniranju QR koda pri ulasku i izlasku znat ćemo točno koliko je osoba u dvorani u bilo kojem trenutku, istaknuo je. Čelni čovjek čakovečkog karate kluba dodao je i da najveća međimurska dvorana može primiti više od 1.500 gledatelja, ali da će tribine biti prazne. Gledateljima ulaz nije moguć. Inače dvorana ima površinu od 4.500 m2 bruto, što prema preporukama HZJZ za održavanje sportskih natjecanja u zatvorenim prostorima iznosi 450 natjecatelja (1 po 10 m2 bruto prostora) što čakovečki turnir svrstava sigurno u propisane okvire. Organizatori ništa neće prepuštati slučaju pa će na ulazu biti angažirana i zaštitarska služba.