Ostalo 11.06.2018. 10:36. Zadnja izmjena: 11.06.2018. 12:35.

Čakovec

Na 10. međunarodnom badmintonskom turniru sudjelovalo rekordnih sto igrača

U dvorani II. OŠ Čakovec održan je tradicionalni i jubilarni 10. međunarodni badmintonski turnir Čakovec Croatia osiguranje youth international 2018. za kategorije od limača do juniora, u konkurenciji pojedinaca i parova. Sudjelovao je rekordni broj igrača, 101 iz 5 država te 18 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Slovačke. Turnir je otvorio zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović.

Od naših igrača, limač Vito Peti izgubio je u finalu (igrali su još Matija Đeri, Vito Blažić, Noa Šipoš, Sebastian Sedlar, Krešo Lapat, Juraj Majnarić, Rafael Šimunić i Roko Sternad). Kod limačica treće mjesto i brončanu medalju osvojila je Vanja Novak (igrale su još Klara Hajdarović, Nela Novak, Lucija Novak i Keti Tropša). Kod parova treće mjesto osvojio je par Vanja Novak / Nela Novak. U konkurenciji mlađih kadeta u-13 od naših igrali su Josip Đeri i Matej Martinjak; a kod kadetkinja Lucija Kacun, Iva Bratuša, Jana Turk i Karla Novak. Par Matej Martinjak / Josip Đeri osvojio je brončanu medalju, kao i par Lucija Kacun / Iva Bratuša.

U konkurenciji kadeta u-15 u finalu je poražen Luka Črep, dok je treće mjesto osvojio naš Luka Grubić. Oni su kao par osvojili zlatnu medalju, a treće mjesto i broncu par Dino Blažić / Roko Pipunić. U konkurenciji juniora prvi pobjednik postao je Luka Grubić pobjedivši u finalu klupskog suigrača Bornu Vadlju s 2:1 (21:17, 20:22, 21:15). Od naših igrali su još Filip Knežević i Marin Filo. Broncu je osvojila i naša juniorka Karmela Vadlja. Juniorski par Grubić / Vadlja osvojio je 1. mjesto, a broncu par Filip Knežević / Allen Edwin Fan. Naša Karmela Vadlja sa Sunčicom Sertić osvojila je srebro. Prvo tri plasiranim u svim konkurencijama podjeljene su medalje i pokloni sponzora. Medalje je uručio tajnik Kluba i direktor turnira Tomislav Grubić.