Ostalo 14.08.2018. 08:41. Zadnja izmjena: 14.08.2018. 08:45.

Zajednica sportova

Svaki tjedan sport jedan: Igrao se tenis i šah

Ljetni sportski kampovi, tradicionalna i u Hrvatskoj poznata akcija Zajednice sportova Grada Čakovca – „Svaki tjedan sport jedan“ nastavljena je prošlog tjedna organizacijom kampa iz tenisa i šaha.

Kamp iz tenisa održan je na terenima čakovečkog Teniskog kluba „Franjo Punčec“, sudjelovalo je stotinjak mladih, s njima je radilo osam trenera, zanimanje je bilo veliko, a mnogi od polaznika ostat će i dalje trenirati i raditi u čakovečkom klubu. - Dva sata dnevno bili su dovoljno za one koji se prvi puta susreću s „bijelim sportom“ da nauče osnove tenisa. Pokušali smo ih zainteresirati da nastave raditi u našem klubu, oni pak koji već imaju osnovne znanja, radit će na poboljšanju udaraca i pravilnom kretanju. Svakog dana imali smo i razne igrice koje su uključivale loptice i rekete, rekao nam je jedan od trenera Milan Stojko.

Kamp iz šaha provodio se u II. osnovnoj školi Čakovec, a radilo se u dvije grupe. U prvoj s onima koji se po prvi put susreću s šahom, a u drugoj s onima koji su već savladali osnove šaha i kreću prema usvajanju šahovske strategije. Predsjednik Šahovskog kluba Međimurje koji su organizatori kampa, Nenad Hajdinjak zadovoljan je učinkom, nada se novim mladim članovima, a posebno je naglasio podatak da je ove godine na kampu bilo više djevojčica nego prijašnjih godina.