Ostalo 20.07.2018. 08:30. Zadnja izmjena: 20.07.2018. 08:36.

Zajednica sportova

Svaki tjedan sport jedan: Održani kampovi streličarstva i squasha

U Zajednici sportova Međimurja vrlo su zadovoljni dosadašnjim „učinkom“ organizacije ljetnih sportskih kampova, tradicionalne akcije „Svaki tjedan sport jedan“. Već u petom tjednu, koliko akcija traje, „porušeni su“ svi rekordi po broju prijavljenih sudionika, a tijekom proteklog tjedna mladi su sudjelovali na kampu gdje su mogli saznati više o streličarstvu i squashu.

Kamp iz streličarstva održan je na prostorima čakovečke vojarne, organizator istoga bio je Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec, a voditelj poznati hrvatski streličar i reprezentativac Krešimir Štrukelj. - Svake godine imamo sve više mladih sudionika ,to nas jako veseli jer neki od njih ostaju u našem klubu. Zbog velikog broja sudionika radili smo s dvije grupe tako da su svi sudionici kampa više puta mogli otpustiti strijelu, što je u našem olimpijskom sportu velika uživancija, rekao je Krešimir Štrukelj.

Organizator kampa u squashu bio je Squash klub Međimurje Čakovec, a voditelj istoga Jurica Benčik. Radilo se je u dvorani u Mihovljanu, mladi su svoje sposobnosti iskušali u dvije dvorane. - U tjedan dana pokazali smo im sve osnove ovog dinamičnog i sve popularnijeg sporta. Oni koji žele saznati više, koje zanima squash mogu se pridružiti i ostati trenirati i kasnije se natjecati u našem klubu, rekao je Jurica Benčik.

Akcija Zajednice se nastavlja, svi polaznici imaju osigurano bezalkoholno osvježenje i dobivaju majicu, oni koji će imati najviše sudjelovanja u kampovima biti će proglašeni najsportašima prilikom proglašenja najboljih sportaša i momčadi Grada Čakovca pokrovitelja cijele akcije, za 2018. godinu.