Ostalo 07.01.2017. 09:57.

Hrvatski školski sportski savez

Svečanost dodjele priznanja i zahvalnica za uspjehe u školskom sportu održana u Zagrebu

U Zagrebu je krajem prosinca 2016. godine održana svečanost dodjele zahvalnica i nagrada za uspjehe postignute u školskom sportu tijekom 2015. / '16. školske godine.

Organizator svečanosti bio je Hrvatski školski sportski savez koji je 2016. godine proslavio 10 godina uspješnog rada i djelovanja s nizom evidentnih rezultata i uspjeha u Hrvatskoj i Europi.

Deset godina traje Univerzalna sportska škola, program na koji su svi izuzetno ponosni jer im je to prvi program koji je rastao zajedno s njima. On broji impresivnih 420 odjeljenja i 10.000 polaznika, a u posljednjih 9 godina pohađalo ga je više od 37.000 učenika. Savez je dosad organizirao ukupno 35 završnica, niz simpozija i seminara na kojima je sudjelovalo 2.249 sudionika, izrađena je posebna iskaznica itd. Posebnu zahvalnicu za rad u Univerzalnoj sportskoj školi primio je Damir Žegarac, prof. iz Osnovne škole Donji Kraljevec.

Što pak se tiče Školskih sportskih saveza, oni su osnovani u svim županijama, a djeluju i u 20 hrvatskih gradova kao gradski školski sportski savezi. Hrvatski školski sportski savez je aktivan i na međunarodnom planu u sklopu ISF-a, 42 ekipe sa ukupno 501 sudionikom sudjelovale su na 25 svjetskih školskih prvenstava, Savez je bio domaćin 2 SP-a ...

Međimurski predstavnici osnovnih i srednjih škola svih ovih godina bilježe mnoge evidentne uspjehe o čemu smo redovito izvještavali. Na sjednici Skupštine su dodijeljene nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima osnovnih i srednjih škola Hrvatske, nagradu za 3.mjesto u ukupnom poretku 2015. / '16. školske godine kod srednjih škola primio je u ime Školskog sportskog društva Gimnazijalac Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Robert Siladi, prof.