Ostalo 28.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 08.06.2016. 14:37.

TENIS: Davis Cup u Varaždinu

Davis Cup, teniska manifestacija svijetskog ranga, održat će se od 5. do 7. ožujka ove godine u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu. Budući da je suorganizator Davis Cupa i Međimurska županija, u petak je održana konferencija za novinare na kojoj je o samom Cupu, ali i pratećim događanjima govorili zamjenik župana Matija Posavec, ujedno i član Organizacijskog odbora, zamjenik gradonačelnika Čakovca Veselin Biševac, direktor TK Franjo Punčec Bojan Ružić i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Dijana Pahek Kovačić.
Međimurska županija će se sva tri dana održavanja turnira promovirati svojim proizvodima na “međimurskom štandu” koji će biti smiješten u samoj dvorani, a međimurski vinari imat će priliku promovirati svoja vina u VIP loži. Međimurska županija će također biti i domaćin službene večere za čelne ljude Međunarodne teniske federacije (ITF), dužnosnike Hrvatskog teniskog saveza, Vlade RH i teniske reprezentativce. Karte će se u Međimurju moći nabaviti od 1. veljače, a Županija je osigurala po 300 besplatnih karata dnevno za učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili nagrade na natjecanjima. Dodatna pogodnost je cijena od 50 kuna za sva tri dana za učenike i sportaše.
Od 2. do 5. ožujka, Grad Čakovec i TK Franjo Punčec organiziraju Kids Day, a Hrvatski teniski savez na Trgu Republike u Čakovcu, postavit će teniski teren i prigodni šator. (vt)

Izvor: 2857