Ostalo 22.04.2017. 09:34. Zadnja izmjena: 22.04.2017. 09:40.

Čakovec

Tenis klub Franjo Punčec nastavlja s uspješnim radom

Osim što su dostojno proslavili jubilej kluba - 90 godina uspješnog rada i djelovanja, u čakovečkom Tenis klubu Franjo Punčec mogu se pohvaliti da su protekle 2016. godine postigli i nekoliko značajnih natjecateljskih uspjeha i da im je protekla godina bila jedna od najuspješnijih u bogatoj povijesti kluba.

Seniori su ponovo osigurali nastup u prvoj ligi, seniorke su 3. u Hrvatskoj i najbolja su ženska ekipa grada Čakovca 2016. godine, juniorke su državne viceprvakinje, četrnaest godišnjaci najbolji u regiji, Ena Babić dvoranska je prvakinja Hrvatske i najbolja sportašica Grada Čakovca s rukometašicom Paulom Posavec, evidentan  je i dobar rad s mladima preko teniske škole, aktivni su i brojni veterani kluba... Tu svakako treba dodati i odličnu organizaciju tri međunarodna turnira iz kalendara Europske teniske federacije – Marin Šuica junior open Tenis Europe do 16, Croatia cup Europe do 12 godina i IOTF Punčec open. Sve se je to odvijalo i odvija se zahvaljujući brojnim entuzijastima kluba na 8 kvalitetnih terena uz koje su upravo zahvaljujući tim entuzijastima, brojnim sponzorima i dobrom suradnjom s odgovornima u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji uređeni i vrlo reprezentativni prostori kluba.

- Iako će biti teško, mi ćemo pokušati i u 2017. godini sve te uspjehe ponoviti, to je realno, imamo volje i snage za to, rekao nam je direktor kluba Bojan Ružić, s predsjednikom Josipom Sabolekom i članovima uprave najzaslužniji da se ime Tenis kluba „Franjo Punčec“ daleko čuje, priznaje i poštuje, ne samo u Hrvatskoj, nego i Europi i svijetu. - Naučeni smo dobro raditi unatoč problemima, posebno onim financijske prirode, pozivam sve da nam u našim nastojanjima pomognu, svi su dobro došli.

U svemu ovome treba spomenuti još nekoliko zanimljivih podataka. Od 1999. godine, kada je odigran prvi međunarodni turnir u Čakovcu, do kraja protekle godine na turnirima je nastupilo 4767 igračica i igrača iz 52 države svih kontinenata. Protekle je godine u povodu 90 godina uspješnog rada i djelovanja kluba u prostorima kluba otkriven spomenik Čakovčaninu Franji Punčecu po kojem klub s ponosom novi njegovo ime, a riječ je o ponajboljem hrvatskom i najboljem međimurskom sportašu 20. stoljeća, po kojem ime nosi i jedna čakovečka ulica i najviše sportsko županijsko priznanje. Čakovečki teniski entuzijasti nisu se umorili, u 91. godini klupskog djelovanja najavljuju i dalje dobre organizacijske i natjecateljske rezultate.