Ostalo 30.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

TENIS KLUBA FRANJO PUNČEC ČAKOVEC

Europska teniska federacija sredinom svake kalendarske godine proglašava i dodjeljuje priznanje najboljem klubu za organizaciju turnira mladih prethodne godine.


Za 2014.godinu to je izuzetno vrijedno priznanje dodijeljeno Tenis klubu Franjo Punčec Čakovec kao odličnom organizatoru CROATIA KUPA ZA DJEVOJČICE I DJEČAKE DO 12 GODINA STAROSTI.


A uz ovaj sve poznatiji i priznatiji turnir iz kalendara Europske teniske federacije čakovečki klub isto tako odlično organizira još dva turnira pod ingerencijom krovne europske teniske organizacije – Marin Šuica junior open (do 16 godina starosti) i ITF futures Punčec open. Također i niz turnira iz kalendara HTS-a državnog i regionalnog karaktera. Po tome je čakovečki klub koji nosi ime po najboljem međimurskom i jednom od najboljih hrvatskih sportaša 20.stoljeća Franji Punčecu sigurno jedan od najboljih u Hrvatskoj,također se sve više čuju organizacijske sposobnosti Čakovčana i diljem Europe i svijeta. Klub je osnovan 1926.godine i iduće će godine proslaviti 90 godina uspješnog rada i djelovanja, spada među najstarije u Hrvatskoj, broji 300-tinjak članova svih dobnih kategorija, od škole tenisa, veterana rekreativaca do uspješnih natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Djeluje na 8 kvalitetnih igrališta, ima vrlo funkcionalne klupske prostore, da dalje ne nabrajamo. Osim Franje Punčeca iz kluba je potekla čitava plejada vrsnih tenisača i tenisačica- spominjemo samo neke od najpoznatijih svih generacija: Vladimir Petrpović, Milan Branović, Josip Šarić, Ladislav Legenstein, Ladislav Jagec, Saša Tuksar, Lana Miholček, Ivana Lisjak, Mateja Horvat... Tu su i oni o kojima će se tek čuti: Ema Mikulić, Iva Mekovec, Ena Babić,Antonija Ružić,Nika Šarić, Nik Kaučić, Leonarda Horvat, Roko Babić, Teodor Zlatar...

tenis

 

Sigurno bi to bio još i danas sigurno ponajbolji junior Europe prerano tragično preminuli Marin Šuica... Ako smo nekog zaboravili izvinjavamo se, nije bilo namjerno.2003.godine juniorke: Lisjak, Gala, Damjanović, Horvat, Leček bile su prvakinje, a 2004.godine i viceprvakinje Hrvatske, 2004.godine isti je sastav osvojio naslov seniorskih prvakinja Hrvatske i 5.mjesto u Europi. Juniori kluba su 2004.godine bili treći u Hrvatskoj, velik pak su uspjeh postigle seniorke koje su 2014.godine osvojile naslov državnih prvakinja (Mikulčić, Mekovec, Babić, Oparenović, Pintarić, Brzohalski i Horvat).Nabrojili smo samo neke o važnih podataka i uspjeha, ima toga još, sve pak to zahvaljujući velikom broju klupskih entuzijasta i članovima uprave na čelu s predsjednikom Josipom Sabolekom i nezaobilaznim direktorom Bojanom Ružićem. Probleme nismo posebno spominjali, imaju ih i u čakovečkom klubu, financijski su najveći. No i to u upravi uspijevaju riješiti i rješavaju velikim zalaganjem uprave, uz pomoć sponzora i dobrom suradnjom s odgovornima u Gradu Čakovcu i ,Međimurskoj županiji. Ukratko tenisači i njihov klub ponos su Međimurja, a priznanje Europske teniske federacije dolazi u pravo vrijeme u prave ruke.

Izvor: 3162