Ostalo 29.01.2016. 14:54. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Tenis klub Franjo Punčec Čakovec

Tenisači sumirali rezultate iz 2015. godine i najavili realne planove za 2016. godinu

U Tenis klubu „Franjo Punčec“ Čakovec koji s ponosom nosi ime najboljeg međimurskog i ponajboljeg hrvatskog sportaša 20.stoljeća, sumirali su rezultate iz protekle 2015. godine i istovremeno najavili realne planove za 2016.godinu, te upoznali s njima novinare na tradicionalnoj konferenciji za štampu koju u klubu organiziraju početkom svake kalendarske godine.
Imaju s i s čime pohvaliti. Ženska seniorska ekipa osvojila je naslov državnih viceprvakinja i proglašena je najboljom ekipom Grada Čakovca za 2015.godinu, najboljom sportašicom Grada Čakovca također za 2015.godinu proglašenja i igračica Kluba Iva Mekovec, a klub je od Europske teniske federacije – Tennis Europe proglašen najboljim u Europi u 2014.godini za organizaciju međunarodnog turnira mladih do 12 godina – Croatia cupa Tennis Europe do 12 godina, a već početkom ove godine mlada Ena Babić osvojila je naslov seniorske dvoranske prvakinje Hrvatske u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. Klub ove godine priprema proslavu evidentnog jubileja – 90 godina igranja tenisa u Čakovcu, jer tenis se u Čakovcu organizirano igra, za što postoje dokumenti od 1926.godine (osnovana je međutim pretpostavka da se je ten is igrao već 1904.godine o. a.). Iz čakovečkog kluba proistekla je plejada nekad vrhunskih tenisača, osim Franje Punčeca tu su i Vladimir Petrović, Milan Branović, Josip Šarić, Ladislav Legenstein, Ladislav Jagec... Svi ovi i drugi najvažniji podaci detaljno su opisani i obrazloženi brojnim pokazateljima u godišnjem magazinu Kluba – „Tenis magazinu 2016.“, jedinstvenom takvom teniskom glasilu u Hrvatskoj.

Od prošle godine klub ima novo uređene prostore te organizira i niz humanitarnih akcija. U planu je veća povezanost s turističkim djelatnicima za što postoje svi potrebni uvjeti, a vrlo dobra suradnja je i s najodgovornijima u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji, uz pomoć sponzora što je u sadašnjoj situaciji također izuzetno važan podatak.
- S ovim i još nizom drugih aktivnostima nastavit ćemo i u 2016.godini, proteklu smo godinu završili unatoč teškoća bez financijskih dubioza što je također važno, rekao nam je predsjednik Kluba Josip Sabolek koji je s nezaobilaznim direktorom Bojanom Ružićem i ostalim entuzijastima uprave najzaslužniji da je čakovečki klub poznat ne samo u Hrvatskoj, nego i daleko šire, u Europi i svijetu, te da je po organiziranosti i ostalom što ide uz to sigurno najbolji u Hrvatskoj. To potpisujemo i sto posto smo sigurni u to.