Ostalo 27.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:46.

Teniske vijesti

Teniski klub Franjo Punčec Čakovec šesnaestu godinu zaredom organizator je međunarodnog teniskog turnira za juniore i juniorke do 16 godina, uvrštenog u kalendar Tennis Europe koji od 2011. godine nosi naziv MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN, u spomen na najboljeg mladog igrača kluba i jednog od ponajboljih juniora u Hrvatskoj i svijetu. Turnir je i ove godine najjači teniski turnir tog uzrasta u Hrvatskoj, a po broju igrača i broju država među najznačajnijim teniskim turnirima u Europi. Ove godine na turniru sudjeluje više od 120 natjecatelja iz Australije, Austrije, Srbije, Mađarske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Njemačke, Slovačke, Češke, Nizozemske, Rumunjske, Švicarske, Ukrajine i Hrvatske, a očekuje sve veliki broj uzvanika, novinara i teniske publike iz Hrvatske i inozemstva. Turnir se održava od 21. do 28. lipnja na terenima kluba u Čakovcu. Susreti glavnog turnira na rasporedu su od ponedjeljka do subote, za kada je predviđeno održavanje finalnih susreta.

 

OP VRBOVCA 12

Antonia Ružić pobjednica

Na Otvorenom prvenstvu Vrbovca za dječake i djevojčice do 12 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza nastupila je nekolicina ponajboljih mladih igrača i igračica Punčeca. Odličan rezultat ostvarile su djevojke. Antonia Ružić plasirala se u finale turnira u kojem je pobijedila klupsku suigračicu Niku Šarić rezultatom 76 63. Nika Šarić do finala je stigla pobjedama protiv Anje Kartelo (TK Mladost Akademičar) 60 60, Marijene Majetić (TK Victoria) 62 61 i Melani Pajas (TK Zagi) 64 46 61, dok je Antonia bila bolja od Mije Borko (TK Vrbovec) 60 60, Ivane Capari (TK Medveščak) 60 60 i Ane Mukić (TK Varaždin 1181) 60 60.

 

PODGORICA OPEN, ITF 18

Ena Babić u polufinalu

Na Podgorica Openu, drugom turniru iz kalendara ITF-a za juniore i juniorke do 18 godina koji je zaredom odigrala u Crnoj Gori, Ena Babić ostvarila je još bolji rezultat. Nakon što je na prvom turniru stigla do četvrtfinala, na drugom se plasirala u polufinale turnira, gdje je zaustavljena od pobjednice turnira i prve nositeljice Oane Gavrila iz Rumunjske rezultatom 61 76. U prvom kolu Ena je pobijedila  Ruskinju Ekaterinu Alay 63 63, u drugom kolu Slovakinju Viktoriju Ambriskovu 61 76, a u četvrtfinalu Poljakinju Patryciju Polansku 26 62 75.

 

OP OGULINA 14

Polufinale za Antoniju Ružić

Antonia Ružić plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva Ogulina za dječake i djevojčice do 14 godina. U četvrtfinalnom susretu Antonia je bila bolja od Lee Subotić (TK Kvarner) 63 26 64, da bi u polufinalu od nje bila bolja Kornelia Hunčak (TK Kastav) rezultatom 64 61.

 

2. HRVATSKA TENISKA LIGA

Seniori Punčeca osmi

Prva seniorska momčad TK Franjo Punčec završila je svoj ovogodišnji nastup u Drugoj Hrvatskoj teniskoj ligi na osmom mjestu. Nakon osam uzastopnih poraza u devetom kolu protiv najslabije momčadi lige konačno je zabilježena i prva pobjeda. Na domaćem terenu protiv druge momčadi HTK-a Zagreb zabilježena je pobjeda rezultatom 4:3.

Iako je cilj, ostanak u ligi, ostvaren, plasman ipak nije zadovoljavajući. Razlozi leže prvenstveno u slaboj formi, ali i u lošem odnosu prema momčadi pojedinih igrača. Za pohvalu su nastupi najstarijih igrača u momčadi, posebice Dejana Žličara koji je ostvario sve pobjede u pojedinačnim susretima. 

Izvor: 3087