Ostalo 29.06.2017. 07:31. Zadnja izmjena: 29.06.2017. 07:36.

Tenis

Teniski turnir Marin Šuica Junior Open: Finalni susreti predviđeni su za subotu, 1. srpnja

Teniski klub Franjo Punčec svojim se kontinuiranim aktivnostima etablirao u klub prepoznatljiv diljem Hrvatske, ali i šire. Škola tenisa koja djeluje unutar kluba profesionalnim i stručnim pristupom odgaja i stvara vrhunske sportaše i trenere prepoznate na europskoj i svjetskoj razini. Uz brojne turnire koji se organiziraju, najznačajnija su dva međunarodna uvrštena u kalendar Europske teniske federacije TENNIS EUROPE – Croatia Cup za djevojčice i dječake do 12 godina te turnir za juniorke i juniore do 16 godina, MARIN ŠUICA JUNIOR OPEN. Isti je u ponedjeljak, 26. lipnja svečano otvoren na čakovečkim terenima. „Osim sportskog značaja, ovaj 19. po redu turnir za nas organizatore ima jednu emotivnu notu. Marin Šuica kao klinac od 6 godina svoje prve teniske korake učinio je upravo na ovim terenima te svojom upornošću, ustrajnošću i radom, do 15. stasao u vrhunskog, svjetskog sportaša.Generacijama koje dolaze uzor je i primjer kako se marljivim i ustrajnim radom postižu rezultati na najvećim teniskim natjecanjima“, u emotivnom je govoru rekao predsjednik TK Franjo Punčec, Josip Sabolek.

Turnir je svečano otvorio i pritom se uvodno obratio prisutnima zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec. „Puno sportske sreće i uspjeha svima želim na ovom turniru, ali i u svim budućim natjecanjima na kojima ćete sudjelovati. Svima vama, igračima, trenerima i roditeljima želim da ponesete lijepe uspomene iz našeg Međimurja, a dogodine da se ponovo vidimo na terenima Franje Punčeca i na Marin Šuica Junior open- u koji nam je na ponos“ , rekao je Grivec te službeno otvorio natjecanje.

Ovo je natjecanje po broju igrača i broju država sudionica među najznačajnijim i najjačim teniskim turnirima u Europi s više od 120 natjecatelja iz 18 zemalja. Natjecanje će potrajati sve do vikenda, finalni susreti predviđeni su za subotu, 1. srpnja.