Ostalo 02.03.2020. 08:02. Zadnja izmjena: 02.03.2020. 08:04.

Međimurska županija

Tijana Korent i Alan Perko najbolji sportaši Međimurja u 2019. godini

Nakon bogate sportske godine, Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije održala je izbor najboljih sportaša i dodjelu nagrade “Franjo Punčec” za 2019. godinu. 

“Tijekom prošle godine naši su sportaši postigli brojne odlične rezultate i uspjehe te je Međimurje bilo domaćin više državnih i međunarodnih natjecanja kroz koje smo promovirali našu županiju. Sport je prije svega zdrav način života u kojem uživamo, u kojemu se družimo, učimo, zajedno se veselimo i tugujemo, ali i učimo poštovati sebe te uvažavati druge.”, kazao je predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić koji je uputio čestitke nagrađenima i zahvalu svim sportašima i sportskim djelatnicima na trudu, odricanju i energiji koje ulažu u sport.

Najboljim sportašima proglašeni su Tijana Korent i Alan Perko, a najbolje momčadi su ŽRK Zrinski i OK Međimurje Centrometal. Tradicionalno su priznanjem za perspektive sportaše istaknuti  i nagrađeni mladi sportaši, kao budućnost međimurskog sporta: Nika Rodek, Roko Farkaš, Tena Marodi, Aida Trstenjak, Laura Strahija, Stjepan Hunjak, Jura Egon Juranić, Anamarija Turk, Jan Fišter, Erik Kovačić, Leon Igrec i Konrad Vikert. Posebnim priznanjem za iznimne rezultate nagrađen je Nenad Vrbanec, dok je nagrada za fair play potez pripala Mariju Pintariću iz NK “Pobjeda” Gornji Hrašćan. Priznanje za medijsku promociju sporta primio je Siniša Obadić.

Priznanje “Franjo Punčec” dodjeljuje se svake godine za dostignuća i doprinos od izuzetnog značaja za razvoj sporta u Međimurskoj županiji. Ovogodišnje priznanje Franjo Punčec za životno djelo pripalo je Stjepanu Križaiću i Rinu Megli, a godišnjim priznanjem Franjo Punčec nagrađeni su Damir Krčar, Košarkaški klub Donji Kraljevec, Tanja Mesarić Novak, Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Darko Oreški. 

Da je Međimurje regija sporta za sve generacije istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je nazočio svečanosti proglašenja najboljih sportaša Međimurja. “Jedna smo od “najsportskijih” županija, a mnogi individualni i klupski rezultati, odricanja, vrhunske organizacijske sposobnosti, brojna natjecanja kojima smo domaćini dokazuju da smo sposobni za najveća postignuća. Svakog dana vidljivo je da Međimurje živi sport i rekreaciju te ćemo se zbog toga ove godine kandidirati za titulu europske regije sporta.” , kazao je župan Posavec te dodao da se u Međimurju ulaže u sve sportove, u sve generacije, posebice u mlade zahvaljujući kojima međimurski sport ima svjetlu budućnost. Među brojnim uzvanicima, svečanosti su nazočili i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, direktor Međimurjeplina Nenad Hranilović i član Etičkog povjerenstva HOO Josip Freiler.