Ostalo 11.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

TK "FRANJO PUNČEC" ČAKOVEC DOBITNIK PRIZNANJA EUROPSKE TENISKE FEDERACIJE

Tenis klub Franjo Punčec Čakovec sigurno je jedan od najpoznatijih i najorganiziranijih klubova u Hrvatskoj. Ova naša konstatacija potvrđena je ovih dana priznanjem od strane Europske teniske federacije koje je stiglo na adresu direktora kluba Bojana Ružića,  a kojim je turnir dječaka i djevojčica do 12 godina starosti – CROATIA CUP- Tennis Europe junior tour 12/U proglašen najboljim  turnirom u Europi 2014.godine.

Tim je povodom u čakovečkom klubu koji nosi ime po jednom od najboljih hrvatskih, a najboljem međimurskom sportašu 20.stoljeća Čakovčaninu Franji Punčecu održana konferencija za štampu na kojoj su predsjednik i direktor kluba Josip Sabolek i Bojan Ružić obavijestili prisutne o velikom priznanju Europske teniske federacije, ali i svim ostalim aktivnostima kluba u ovoj i onim što se predviđa u idućoj 2016.godini. Čakovečki klub koji je osnovan 1926.godine trenutno broji 300-tinjak članova, djeluje u vrlo reprezentativnim prostorima, ima 8 kvalitetnih zemljanih terena, jedini u Hrvatskoj bio je ove godine organizator čak 4 državna prvenstva /3 u ekipnoj i 1 u pojedinačnoj konkurenciji/, organizirao je i niz ostalih natjecanja, a organizator je 3 priznata međunarodna turnira iz kalendara Europske i Svjetske teniske federacije. Osim Croatia cupa za dječake i djevojčice do 12 godina starosti za što je primio priznanje, organizira uspješno i Punčec open ITF futures ove godine za seniorke nagradnog fonda 10.000 dolara i  Marin Šuica open – Tennis Europe junior tour 16/U.

U posljednjih petnaestak godina Čakovcu je nastupilo na raznim međunarodnim turnirima i natjecanjima  blizu 5ooo tenisača i tenisačica iz čak 51 države Europe i svijeta pa je Čakovec dobar promotor svoga grada, Međimurja i Hrvatske u Europi i svijetu. Zato je veliko priznanje Europske teniske federacije došlo u prave ruke, za očekivati je da će i u Hrvatskom teniskom savezu također to znati vrednovati i priznati na adekvatan način.

Josip Freiler

Izvor: 3150