Ostalo 08.08.2018. 12:57. Zadnja izmjena: 08.08.2018. 13:01.

Streličarstvo

Tko je postao Mali, a tko Veliki vitez grada Čakovca?

Podno zidina dvorca Zrinskih okupili su se streličari iz 20 klubova Slovenije i Hrvatske kako bi ukrstili strijele za osvajanje titule Viteza grada Čakovca. Iako se najavljivalo grmljavinsko nevrijeme, zbog kojeg su neki streličari i klubovi otkazali dolazak, vrijeme je idealno poslužilo i oko osamdesetak streličara stiglo je na ovaj tradicionalni turnir na koji se rado vračaju svake godine jer na kraju turnira najbolji iz kvalifikacija ulaze u završna raspucavanja na jabuku za Viteza grada Čakovca.

Domači streličari „Katarina Zrinski“ Čakovec, uz 25. godišnjicu rada kluba, uložili su puno truda i napora da bi što bolje i ljepše ugostili sve natjecatelje i u tome su u potpunosti uspijeli jer na kraju turnira svi učesnici imali su samo riječi pohvale i zahvale a suci turnira čestitali su direktoru turnira Mihaelu Štebihu na besprijekorno organiziranom turniru.

Iz "Katarine Zrinski" nastupilo je 19 streličara i osvojili su 15 medalja. U stilu složeni luk dječaci do 14 godina Štefan Granatir osvojio je zlatnu medalju dok je među veteranima Stijepan Oehler osvojio srebrnu medalju. U stilu Standardni luk djevojčice do 14 godina zlatnu medalju osvojila je Marta Galina, dok je među dječacima do 14 godina Ivor Nikolić također osvojio zlatnu medalju. Među kadetima Jan Miljan jako je dobro pucao na ovom turniru i na kraju uspio postaviti osobni rekord i osvojiti zlatnu medalju, srebrnu medalju osvojio je Fran Kovačić, dok je Nikola Brezovec osvojio brončanu medalju. U juniorskoj kategoriji Domagoj Smolić osvojio je zlatnu medalju. Među seniorima dobro je pucao Miroslav Smolić i osvojio zlatnu medalju dok je Mladen Trupković osvojio srebrnu medalju. U stilu goli luk Mija Mance među seniorkama osvaja zlatnu medalju. U stilu dugi luk među dječacima do 14 godina Andrija Đurčević osvojio je zlatnu medalju, dok Karlo Flajšer među kadetima također osvaja zlatnu medalju. U stilu olimpijski luk među dječacima do 12 godina Leon Kolarić zauzeo je četvrto mjesto dok je Matija Talaš zauzeo šesto mjesto. U konkurenciji kadeta Ivo Maček osvojio je srebrnu medalju. Među seniorima odlično je pucao Karlo Cilar i sa novim osobnim rekordom osvojio zlatnu medalju. Dobro je pucao i Tin Makitan koji je na kraju osvojiom srebrnu medalju, dok je Tihomir Miljan zauzeo šesto mjesto.

Nakon turnirskog dijela po četiri najbolja natjecatelja u svakom stilu apsolutne kategorije ušla su u raspucavanje na jabuku za Viteza grada Čakovca. Prvo su u borbe ušli mlađi natjecatelji za Malog Viteza gdije su u prvi krug ušli: Marta Galina, Ivor Nikolić, Štefan Granatir i Andrija Đurčević. U veliko finale prošli su Ivor Nikolić sa jednim pogotkom u jabuku i Štefan Granatir sa dva pogotka u jabuku, a u tom finalu sa još dva precizna pogotka u jabuku Štefan Granatir osvaja titulu Mali Vitez grada Čakovca 2018.

U kategorijama od kadeta do veterana također apsolutne kategorije u svakom stilu u raspucavanje su ušla po četiri najbolje plasirana natjecatelja. U prvi krug od naših natjecatelja ušli su: Karlo Cilar, Mija Mance, Miroslav Smolić, Jan Miljan, Fran Kovačić i Domagoj Smolić. U veliko finale sa jednim pogotkom u jabuku prošao je Miroslav Smolić koji nije uspio nastaviti niz u finalu i na kraju titulu Viteza grada Čakovca sa tri pogotka u jabuku osvaja Lovro Černi iz kluba „Grebengradski streličari“ Novi Marof.

Krešimir Štrukelj