Ostalo 06.12.2016. 08:45. Zadnja izmjena: 06.12.2016. 08:56.

Državno prvenstvo

Tomislav Tvarog među najboljih šesnaest u državi!

Fantastični dani su iza Tomislava Tvaroga, kuglača čakovečkog Željezničara. Nedaće koje prate momčad kroz ligu Tvarog je obilato naplatio u pojedinačnoj konkurenciji. Na prvenstvu regije je zazuzeo četvrto mjesto, medalja mu je pobjegla za samo šest čunjeva, ali je zato utjeha bila u činjenici da je i četvrta pozicija garantirala odlazak na kvalifikacije državnog prvenstva među 32 najbolja kuglača u Hravtskoj.

Ondje je, kroz dva posve identična rezultata od po 605 čunjeva ostvarenih na riječkoj kuglani Mlaka, zauzeo sedmu poziciju te kupio ulaznicu za samu završnicu u kojoj će se 16 najboljih kup sistemom boriti za titulu nacionalnog prvaka. U prvom nastupu Tvarog je odlično čistio (241) dok je drugi dan bio jači u pune (394). Interesantno, i ovdje mu je provizorno treće mjesto pobjeglo za šest čunjeva.

U ovom slučaju to je manje bitno jer se rezultati ne prenose već se, kao što smo i istaknuli, nadalje igra duel borba (igrač na igrača), a u toj shemi će se Tvarog u osmini finala sučeliti s Nedjeljkom Jeličićem iz osječkog Kandita. Nastavak prvenstva je kroz par dana, za vkikend, na istoj lokaciji u Rijeci.

Spomenimo kako su i ostali međimurski predstavnici na regionalnom prvenstvu imali solidne rezultate. Predrag Turk (569+578) završio je kao sedmi, a do plasmana na državno dijelila su ga tek četiri čunja. Prvak Međimurja Franjo Gosarić (543+567) završio je kao dvanaesti, Igor Kolarić (532+534) kao dvadeseti dok je Prosvjetarev Emil Horvat (504+510) bio 26.

TJEDNI VODIČ:

  • 9. prosinca (petak) – 18 sati: Zanatlija ČK Dubravčan D.D. (3. Hkl)