Ostalo 25.04.2016. 07:12. Zadnja izmjena: 25.04.2016. 09:07.

Matija Kvasina ukupni pobjednik

Tour of Croatia: Matija Kvasina odnio ukupnu pobjedu među 168 biciklista

Najveći biciklistički spektakl u Hrvatskoj, "Tour of Croatia 2016" u kojem snagu i izdržljivost odmjeravaju u šest etapa po Hrvatskoj pripadnici svjetske biciklističke elite, LifeClass terme "Sveti Martin" u Toplicama Sveti Martin odabrane su za start posljednje, 177,5 kilometara duge posljednje etape, koja iz Međimurja bicikliste vodi prema Zagrebu i cilju na Trgu sv. Marka.
Na početku posljednje etape utrke koju Međunarodna biciklistička federacija svrstava u prvu kategoriju i održava je pod sloganom "Utrka kroz prirodne ljepote!", biciklistima timova šest najboljih svjetskih timova u kojima voze brojni Hrvati sreću je poželio uz domaćine iz Općine Sveti Martin na Muri i župan međimurski Matija Posavec isprativši ih sa "Sretno vam bilo i – po pedali!".

U posljednju etapu utrke "Tour of Croatia" hrvatski biciklist Matija Kvasina koji vozi za azerbejdžanski "Synergy Baku" ušao je kao vodeći u ukupnom poretku uz burne pozdrave okupljene publike na startu i želju da vodstvo i zadrži. Kroz Međimurje utrka je išla trasom dugom 60 kilometara: Toplice Sveti Martin - Sv. Martin na Muri - Hlapčina - Mursko Središće - Šenkovec - Brezje - Slakovec - Čakovec – Prelog – Otok, a preko mosta za Hrženicu biciklisti su prešli u susjednu Varaždinsku županiju. Kako je i najavio ispred Termi LifeClass Sveti Martin, biciklist Matija Kvasina odnio je u konačnici ukupnu pobjedu među 168 biciklista svijeta i ukupno 20 timova.

 

Izvor: mg