Ostalo 20.04.2018. 10:30. Zadnja izmjena: 20.04.2018. 10:31.

Zagreb

Tri zlata i srebro čakovečkih plivačica na Festivalu plivanja

Plivači Čakovečkog plivačkog kluba, njih 16 (Ema Medved, Gloria Požgaj, Hannah Ereiz, Marta Horvat, Vida Kolarić, Lucija Trupković, Meri Furdi, Sara Puklavec, Jessica Novak, Dora Horvat, Haja Rapaić, Sven Furdi, Dominik Dukić, Borna Bičak, Gašpar Bodulica i Matija Tropša) pod vodstvom trenera prof. Gorana Kolarića uspješno je nastupilo na dvodnevnom 15. plivačkom mini Grand prix natjecanju "Festival plivanja" u organizaciji PK Dubrava. Ukupno je nastupilo čak 511 natjecatelja iz 26 klubova Bosne i Hercegovine i Hrvatske, mladi su čakovečki plivački u tako jakoj i brojnoj konkurenciji postigli još jedan u nizu evidentnih uspjeha, osvojili su tri zlatna i jedno srebrno.

Predsjednik i trener čakovečkog kluba Goran Kolarić bio je više nego zadovoljan postignutim uspjesima: “Na ovom smo natjecanju nastupili s kombiniranim sastavom, bilo je iskusnih plivača kojima su ovakva natjecanja postala svakodnevica, a bilo je tu i plivača kojima će odmjeravanje snaga s najboljima u zemlji tek postati svakodnevica. Zadovoljan sam prikazanim, naši najbolji plivači opravdali su očekivanja, a oni mlađi pokazali su da u budućnosti na njih možemo i te kako računati. Veliki uspjeh postigli su mladi Vida Kolarić i Matija Tropša, isplivali su norme i osigurali nastup na Kadetskom PH. Sve je to dokaz kvalitetnog rada u našem klubu“.

Najbolje rezultate postigle su: Hannah Ereiz s dva zlata u disciplinama 100 i 200 metara leđno, Gloria Požgaj koja je osvojila zlato na 800 m slobodno i Ema Medved s osvojenim srebrom na 100 m slobodno. U ukupnom poretku nakon 6 završenih mini Grand prix natjecanja Hannah Ereiz se nalazi na drugom, Ena Medved na četvrtom, a Gloria Požgaj na 6. mjestu.

Predstavnici kluba na groblju u Mihovljanu položili su cvijeće i zapalili svijeće na grobu svog osnivača i dugogodišnjeg predsjednika, prerano pred dvije godine preminulog prof. Antu Dragića.