Ostalo 14.08.2016. 14:13.

Igralište NK-a Bratstvo

U Savskoj Vesi održane treće sportske igre mještana

U Savskoj Vesi su održane 3. sportske igre mještana. Ove godine domaćin igara je bila Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske - Ogranak Savska Ves. Pokrovitelji su bili Grad Čakovec i Mjesni odbor Savska Ves.

Igre su održane na nogometnom igralištu NK-a Bratstvo Savska Ves te u obližnjem sportskom parku. U odbojci na pijesku kao pravom ljetnom sportu najbolji su bili Matija Novak, Toni Pintarić i Luka Fodor. Boćanje je dugo trajalo jer su parovi bili izjednačeni, a borbe neizvjesne. Na kraju su pobijedili Vladimir Bujan i Stjepan Mlinarić.

Viseća kuglana je krenula najranije jer je bilo puno zainteresiranih. Svaki sudionik je pet puta gađao na pune i pet puta na čišćenje, a najprecizniji u rušenju čunjeva bio je Ivan Nemec. I pikado je kup sustavom trajao nekoliko sati, a najbolji je bio Marijan Pal.

U kartaškoj igri bela najbolji par je bio Danijel Novak i Milan Bahunek. Djeca rođena do 2003. godine imala su svoje igre. U graničarima su najbolji bili Roberta Sabol, Emina Vranović i David Novak, a u skakanju u vreći David Novak i Tin Pal. Organizatora treba pohvaliti što je sve sudionike i posjetitelje počastio kobasicama, a najbolja trojka u svakoj disciplini bila je nagrađena medaljama.

Tijekom igara i predaha prije svega su pobijedili druženje i zajedništvo, a za iduću godinu se nadamo da će biti još više sudionika u borbi za medalje koji će pokazati svoje umijeće u ponuđenim disciplinama.