Ostalo 22.10.2016. 08:14.

Udruga za sport djece i mladeži

U tijeku upisi u program Športko bebe - vježbanje roditelja i djece na čakovečkim bazenima

Udruga za sport djece i mladeži već petu godinu za redom organizira sada već tradicionalnu akciju Športko bebe, program namijenjen bebama dobi od 4 – 11 mjeseci, Športko mališana za djecu dobi 12-23 mjeseca, te Športko kikači za djecu od druge do treće godine starosti.

Godine 2011. kada je program „Športko bebe“ bio tek u povojima grupa je brojila svega 15, dok danas broji 115 djece raspoređeno u 11 grupa. Roditelji vježbaju sa svojim bebama i tako kvalitetno provode zajedničko vrijeme. Ove sezone u raspored je uvršten novi program – „Športko beba vježbalica“. Namijenjen je djeci dobi od 4-24 mjeseca koji trebaju mali poticaj da bi ostvarila svoj pravi motorički potencijal. Igra, vježba i druženje u vodi motiviraju djecu da osiguraju svoj optimalni napredak. U program se uključuju i prijevremeno rođena djeca, djeca s hipertonusom, hipotonusom, distonim sindromom te psihosocijalnim zaostajanjem u razvoju. Svakom djetetu pristupa se individualno, pod stručnim vodstvom višeg fizioterapeuta i trenera.

Upisi u novu sezonu „Športsko beba“ biti će u prosincu 2016. godine, a program počinje u siječnju 2017. godine. Kakao kažu u Udruzi: “Želite li plivati s nama, pošaljite u inboks Facebook profila Športko UŠDM poruku s naznakom Športko vježbalice, ime i prezime bebe, datum rođenja, svoje ime, broj telefona ili mobitela te mjesto stanovanja s adresom. Športko tim čine: viša fizioterapeutkinja Ana Ivanek-Kovačević, magistra primarnog obrazovanja Tea Kolarić i kineziologinja Marina Novaković-Toplek.

"Moja Iskra s programom Športko bebe krenula je u dobi od 6 mjeseci, a sada već godinu dana redovito dolazi na plivanje. U vodi se osjeća slobodno i opušteno, tako da vježbanje uz smijeh, prskanje i pjesmu predstavlja zadovoljstvo i užitak za na obje. Želim naglasiti da veliku ulogu u ovako uspješnom radu imaju empatija i snalažljivost trenerice Tee Kolarić, jer je vrlo često potrebna i improvizacija i animacija da se odradi zadani program", kazala je mama jedne od beba Ide Makovec.