Ostalo 17.08.2018. 09:09.

Svijetli primjeri

U Udarniku stasaju nove košarkaške nade

Mnogi se stariji Čakovčani sjećaju zlatnih godina kinematografije u Čakovcu, kad je nezaobilazno mjesto za izlazak bilo Kino Udarnik u Ulici Lavoslava Ružičke. Od 1983. godine, kad je prodano, služilo je kao skladište, no nedavno je prostoru ponovno vraćena javna namjena, ali ne kulturna nego sportska. Privatnom investicijom zgrada je pretvorena u sportsku dvoranu koja je na korištenje predana Košarkaškom klubu Međimurje iz Čakovca.

- Dvorana je i više nego kvalitetno napravljena za potrebe mlađih dobnih kategorija, za trening na manjim koševima i doista smo sretni jer nam je stalno raspolaganju, bez ograničenja. U klubu smo donedavno imali 60-tak djece, no ta je brojka unatrag godinu dana porasla na njih stotinjak, i dogovoreni termini dvorana nisu više zadovoljavali naše potrebe – trenirali smo na polovicama dvorane, pa još taj prostor morali prepoloviti da nam svi stanu, pojašnjava predsjednik Kluba Jurica Horvat.

Prostor za treniranje sad im više neće predstavljati problem – dvoranu na korištenje imaju samo za sebe što je svojevrsno ostvarenje sna svakog sportskog društva, pogotovo onog koje radi s djecom i mladima.

Jedan su od rijetkih klubova, dodaje predsjednik Horvat, koji okuplja sve dobne uzraste, od škole košarke do seniora, a sve veće zanimanje djece za košarku, koje ih je i same iznenadilo, pratili su i širenjem trenerskog kadra. S djecom sad umjesto dosadašnja tri radi sedam trenera, a bez neprestanog krpanja s terminima mogu se u potpunosti posvetiti svojemu poslu. Zajedno s novim rukovodstvom, koje je Klub preuzelo prije godinu dana, najavljuju – stvaramo buduće košarkaške reprezentativce.