Ostalo 03.01.2017. 13:14. Zadnja izmjena: 03.01.2017. 13:38.

Skijanje

U Zagrebu na Sljemenu utrke Snježne kraljice danas i u četvrtak

Danas (3. siječnja) i u četvrtak 5. siječnja Sljeme ugošćuje najbolje svjetske slalomašice i slalomaše. Prva vožnja ženskog slaloma počela je danas u 13 sati, a najboljih 30 plasira će se u drugu vožnju koja kreće u 16:15. Jedina hrvatska predstavnica, 19-godišnja Leona Popović, starta 61., a za utrku je ukupno prijavljeno 67 skijašica. Dva dana kasnije na redu su i skijaši. Muški slalom počinje u 14,45 sati, a druga vožnja na redu je u 18 sati. U pauzama između utrka gledatelji će se zabavljati na Krumpirištu gdje je smještena bina na koju će danas stati Joe Panda & Da Banda dok je 5. siječnja rezerviran za pjevačicu Ivana Marić & band. Voditelj večeri oba dana je Luka Bulić.

Između dvije sljemenske utrke u srijedu u centru grada Zagreba odvijat će se skijaški spektakl. U Bakačevoj ulici koja ide od katedrale do Trga bana Jelačića nalazi se kratka skijaška staza (duga 161 metar i široka 10,5 metara). Organizatori su kamionima iz Biste dopremili 900 kubičnih metara snijega kako bi izradili navedenu stazu kojom će se u srijedu od 19,15 sati spuštati skijaške legende, pa i naši Janica i Ivica Kostelić. Osim njih skijat će Alberto Tomba, Jean - Claude Killy, Pernilla Wiberg, Marcel Hirscher, Marc Girardelli, Tina Maze, Jure Košir, Renate Gotchl, Špela Pretnar i drugi… Sve to povodom proslave obilježavanja 50 godina od prve utrke u Svjetskom kupu. Staza će za građanstvo biti otvorena do 15. siječnja.

Utrke Snježne kraljice i popratni program gledajte na programu HRT-a. 


Iz zagrebačke su policije obavijestili sve građane da će zbog održavanja Snježne kraljice u dijelu Zagreba ovog tjedna biti zatvoren promet za sva vozila osim ZET-ovih autobusa i vozila s dozvolom i akreditacijom. Detaljan popis ulica i vrijeme zabrane vožnje dostupan je na internetskoj stranici Policijske uprave zagrebačke.