Ostalo 30.12.2018. 13:11. Zadnja izmjena: 30.12.2018. 13:11.

Rekreacija

Udruga sportske rekreacije Sport za sve Mala Subotica: Nezaboravne uspomene iz Budimpešte

Još jednu uspješnu godinu, članovi Udruge sportske rekreacije Sport za sve Mala Subotica, zaključili su na zaista lijep način - izletom u Budimpeštu. Prva destinacija koju su posjetili bilo je Gelertovo brdo s kojeg se glavni grad Mađarske vidi kao na dlanu.

Slijedio je prelazak Dunava i panoramska vožnja autobusom kroz Peštu, s neizostavnim zaustavljanjem na znamenitom Trgu heroja. Četiri sata slobodnog vremena bila su dovoljna da se prođe čuvenom ulicom Vaci, posjeti crkva Svetog Stjepana, svjetski poznata slastičarnica Gerbeaud, te kušaju razne mađarske poslastice i specijaliteti na brojnim, raskošno uređenim, adventskim štandovima. U sam sumrak, veselo društvo vratilo se preko Dunava i stiglo na Budim.

Sa znamenite Ribarske kule pružao se prekrasan pogled na čudesno osvijetljenu mađarsku prijestolnicu i Dunav. Iako je dan prošao jako brzo, nezadovoljstva među rekreativcima nije bilo. Izlet će svima još dugo ostati u lijepom sjećanju, kako zbog svega viđenog i doživljenog, tako i zbog stručnih i opširnih informacija o Mađarskoj i Budimpešti, koje je tijekom cijelog putovanja na duhovit način prezentirala Liljana Horvat, vodič ovog putovanja.