Ostalo 23.10.2017. 10:12. Zadnja izmjena: 23.10.2017. 10:15.

Gornja Dubrava

Umirovljenici Međimurja na 11. sportskim susretima

U organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije, organizirani su 11. sportski susreti između udruga na sportskim terenima kavane „K Jeleni” u Gornjoj Dubravi. Na tradicionalnom jesenskom nadmetanju u pet disciplina - pikadu, visećoj kuglani, šahu, gađanju zračnom puškom i kartanju bele okušalo se preko 150 rekreativaca treće životne dobi.

- Ne možemo bez ovakvih druženja koje nam u ovo naše doba znače najviše, rekli su sudionici te odgovorili na pitanje zašto se svake godine okupe u tolikom broju. U Gornjoj Dubravi posjetio ih je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, koji je i sam ljubitelj ovakvih događanja te nadodao kako uživa u društvu koje mu uvijek izmami osmijeh na lice. Susret je posjetio i zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović koji je zajedno sa zamjenikom župana otvorio sportske igre.

- Ovakva okupljanja važna su zbog zdravstvenog stanja umirovljenika, fizičkog i psihičkog i zahvaljujući Međimurskoj županiji i gradu Čakovcu, takve stvari možemo redovito održavati“, objasnio je domaćin Jožef Pfeifer, predsjednik Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije i zahvalio na suradnji s Međimurskom županijom koja na sve načine podržava ovakva događanja.

Udruge koje su sudjelovale na susretu su Udruga Ivanovec, Čakovec – Jug, Prelog, Gornji Hrašćan te Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec. Nakon natjecanja slijedilo je prigodno druženje svih sudionika te podjela nagrada i zahvalnica svakome od njih.

Izvor: Međimurska županija